Asociacijos „M.A.M.A.“ pirmininką ir vieną garsiausių šalies prodiuserių Martyną Tylą – žino daugelis, o jo tris dešimtmečius trunkanti karjera neatsiejamai vyrą surišo su Lietuvos muzikos industrija, jos pokyčiais bei augimu.

„Tų projektų buvo, yra ir bus visą laiką, bet su viskuo, kas liečia lietuvišką muziką, vienaip ar kitaip aš irgi esu susijęs. Man pačiam muzika visuomet buvo įdomi, ja domėjausi, ypatingai kuomet gauti plokštelę buvo itin sudėtingas dalykas. O su menininkais pradėjau bendrauti Nepriklausomybės atkūrimo pradžioje. Daug renginių, pirmieji užsienio atlikėjai buvo į Lietuvą atvežti. Viskas taip užsisuko, kad įsitraukiau taip stipriai ir šiandien esu ten, kur esu“, - „Lietuvos ryto“ laidoje „Gyvenimas versle“ pasakojo žinomas vyras.

Martynas nuėjo ilgą profesinį kelią ir netgi formavo šalies muzikos vadybos praktiką, mat kuomet pradėjo bendradarbiauti su Lietuvos bei užsienio atlikėjais, nebuvo ne tik mobiliųjų telefonų, bet ir sutarčių šablonų. Visgi, nors šiai dienai žinomas prodiuseris prisidėjo prie daugelio dainininkų iškilimo ir populiarumo, vyras tikina stebuklų nepildantis, o tobulėti muzikos rinkoje dar tikrai yra kur.

„Gal daug kam atrodo, jog esu auksinis berniukas, kuris gali paimti atlikėją ir padaryti jį žvaigžde, tačiau taip nėra, burtų lazdelės neturiu. Didžiausias pagyrimas apie lietuvišką muziką yra tuomet, kai atvažiuoja kolegos iš Suomijos, Švedijos, „Universal Music“, „Sony Music“ atstovai ir pasako, kad tai, ką padarėm Lietuvoje, kaip čia vystosi muzikinė rinka, tai gali pavydėti kitos rinkos. Vienintelis mūsų minusas yra dar nepramuštas kelias į pasaulį, bet manau, tai tik laiko klausimas“, - teigė Martynas.

2012-aisiais metais pirmą kartą surengti Lietuvos muzikos apdovanojimai „M.A.M.A.“ kasmet pritraukia tūkstančius žiūrovų tiek į renginio vietą, tiek prie televizoriaus ekranų. Martynas pasakoja, kad tai tikrai nėra vieno mėnesio, ar vieno žmogaus darbas, nesvarbu, jog patirtis, organizuojant tokio mąsto renginį, įgyta didžiulė.

„Realiai, apdovanojimų biudžetas siekia pusę milijono, bet tai nėra vien tik renginys tą dieną. Į darbus įeina nominantų atrinkimas, paskelbimas, auditavimas. Iki sekančių „M.A.M.A.“ apdovanojimų dar yra nemažai laiko, tačiau jau šiandien planuojam kaip atrodys salė, kokie bus stalai, ką keisim, ką darysim“, - tvirtino Martynas.

Visgi, kaip ir kiekviename darbe, išbandymų netrūksta ir muzikos industrijoje. Prodiuseris pripažįsta, jog būna visko: ir nepasirodžiusių atlikėjų, ir pradingusių vedėjų, bet vienas sudėtingesnių išbandymų tapo COVID-19 pandemija ir įvestas karantinas, kurio metu vykęs renginys sukėlė aršias, tačiau nepagrįstas diskusijas.

„Kuriozų būna visokių ir įvairių, bet didžiausias iššūkis buvo COVID-19 laikotarpis, kuomet papuolėm į patį pirmąjį apribojimą. Ačiū Dievui, kad tai buvo televizinis renginys ir niekas to negali paneigti, net teismas pripažino, kad renginys buvo organizuotas teisingai, laikantis visų reikalavimų ir net gi perteklinių reikalavimų. Deja, bet iš labiausiai mus kritikavusių vyriausybės atstovų atsiprašymo nesulaukėm ir tai galbūt didžiausia likusi nuoskauda po šiai dienai“, - atviravo prodiuseris.

„Gyvenimas versle“ – jau antrą sezoną skaičiuojanti laida, kurioje vedėja Dovilė Urbanaitė pristatys ir atskleis šalyje veikiančių įdomiausių, populiariausių bei netikėčiausių verslų istorijas. Lietuva koja kojon žengia su pasauliniais inovacijų pokyčiais ir savo šalyje turi būrį kūrybingų, sumanių ir savo sritį išmanančių verslininkų, kurie suburdami profesionalias komandas gali didžiuotis atradę raktą į verslo sėkmę. Apie visą tai – kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją