Šįkart dalyviai šoko Palermo rajone, įspūdingo grožio Serrano aikštėje. Tema, kurią jie turėjo atskleisti, buvo susieta su meile ir tango. Visus šokėjus vertino tango mokytoja, tango kostiumų dizaineris, tango choreografė ir profesionalus tango šokėjas, rašoma pranešime spaudai.

Susumavus dviejų sekmadienių pasirodymų rezultatus paaiškėjo, kad šį intriguojantį tango nuotykį palieka modelis Dijora Petrikonytė ir jos partneris Mauro. Tai – jau antroji pora, kurios kelionė Argentinoje baigėsi. Pirmieji su projektu atsisveikino elektroninės muzikos kūrėjas Leonas Somovas ir jo partnerė Rocio.

Būtent Dijora ir Mauro sekmadienį Serrano aikštėje pasirodė pirmieji. Galvodami, kokią istoriją pasirinkti, galiausiai jiedu nusprendė, kad geriausia šokti pagal tai, ką yra patyrę patys.

„Kam ieškoti kitur, kai galiu pasižiūrėti į tai, kas buvo pas mane? Tai – šokis apie moterį, kuriai buvo sudaužyta širdis. Kuri galvoja, kad nebėra prasmės gyventi, kad daugiau niekada gyvenime nebemylės, ir iš gyvenimo jau nieko nebesitiki. O tada ji pamilsta iš naujo“, – apie šokio idėją pasakojo D. Petrikonytė.

Poros pasirodymu patikėjo ir komisijos nariai. Tiesa, jie turėjo ir pastabų – iš viso ši pora buvo įvertinta 16 balų. „Atrodo, kad pernelyg susitelkėte į choreografiją, ir dėl to pamiršote tarpusavio ryšį. Visa kita buvo labai gražu“, – sakė vienas komisijos narys.

Antrieji pasirodė Dovydas Laukys ir jo partnerė Candela. Įdomu tai, kad įprastai Candela Argentinoje šoka su Dijoros partneriu Mauro, kuris, anot jos, turi nemažai panašumų ir su lietuviu Dovydu. „Su Dovydu tikrai turime daug bendro. Mūsų abiejų zodiako ženklas – liūtas. Mano partnerė Candela sako, kad jis yra lygiai toks pat, kaip ir aš, tik iš Lietuvos“, – sakė Mauro.

Po paskutinio savo pasirodymo ši pora tikino visus nustebinsianti. Panašu, kad jiems pavyko – iš komisijos jie šįkart sulaukė 18 balų.

„Manau, kad Candelai šiuo atveju teko didesnis iššūkis. Ji turėjo sustyguoti savo partnerį, išlaikyti muzikinį tempą. Kūrinys – tikrai sudėtingas. Jis ritmiškai tekantis, tačiau pasižymi besikeičiančiu muzikiniu intensyvumu. Vienintelė mano kritika – netikslumas tuose besikeičiančiuose momentuose. Tačiau visa kita – judesių išbaigtumas, preciziškumas – buvo labai gražu“, – sakė pasirodymą vertinęs profesionalus šokėjas.

Trečioji pora – Dainius Kazlauskas ir Ayelen – vis labiau susibendrauja. Tiesa, kartais Dainius kartu su tango mokytoju Sigitu Repšiu nepraleidžia progos merginos paerzinti. „Mes labai daug kalbamės – repeticijų metu, po jų, vakare ar gerdami rytais kavą. O tuomet, susitikę repeticijų salėje, mes toliau erziname Ayelen sakydami, kad viską pakeisime. Manau, kad mes trise esame labai gera komanda“, – pasakojo tango mokytojas Sigitas Repšys.

Vis dėlto komisijos jų pasirodymas, nors ir sulaukė pagyrų, iki galo neįtikino. Dainius ir Ayelen buvo įvertinti 16 balų.

„Man patiko jūsų sumanymas meilę perteikti kaip linksmą istoriją, o ne dramą. Visą laiką šypsojotės. Tobulos linijos – nėra ką pridurti! Vienintelė detalė, kuri man nepatiko, yra tai, kad jis žiūrėjo į laikrodį, kurio neturėjo. Reikėjo jį užsisegti“, – pastebėjo tango kostiumų dizaineris.

Su Paola šokantis Vytautas Medineckas-Ironvytas kas kartą stengiasi vis labiau. Ir nors daug kas spėliojo, kad tai jis iš projekto iškris pirmasis, reperis ir toliau demonstruoja savo ryžtingumą bei norą mokytis. O po kiekvieno šokio jis ir Paola sulaukia komplimentų ne tik dėl savo judesių, bet ir dėl ištreniruotų kūnų. Būtent taip nutiko ir šįkart – komisija šiai porai skyrė 18 balų.

„Mano manymu, puikiai išnaudojote kiekvieno stipriąsias puses, perteikėte šią džiaugsmingą nuotaiką. Buvo gražu. Man labai patiko“, – po pasirodymo sakė vienas iš komisijos narių.

Ineta Stasiulytė ir jos partneris Marcos pelnytai vadinami vienais iš projekto lyderių. Jų ryšys – toks, tarsi vienas kitą pažinotų jau eilę metų. „Šioje kelionėje supratau, kad kai kurie ryšiai yra daug stipresni. Stipriau yra tada, kai tu matai, kad su žmogumi kalbi viena kalba. Tai – besąlyginės meilės jausmas“, – apie tai kalbėjo Ineta.

O tango, kurį jie parodė komisijai ir visiems žiūrovams, šįkart buvo kardinaliai kitoks – tam pora pasirinko ypatingą muziką. Komisija jų šokį įvertino 19 balų. „Man labai patiko. Papasakojote visiškai kitokią meilės istoriją. Beje, labai gražios kojos“, – Inetai sakė pasirodymą vertinusi tango mokytoja.

Ne kartą komisijos įvertinimais nusivylę Simona Burbaitė ir jos partneris Juanas šįkart pranoko visus lūkesčius. „Buvo geras sutapimas. Aš Juanui parodžiau dainą, kuri man labai patiko. O tada jis man parodė savo pasirodymą iš čempionato, kuriame su savo partnere Rocio šoko būtent pagal šį kūrinį. Žiūrėdama vaizdo įrašą, aš apsiverkiau, nes tai yra apie liūdną meilės istoriją. Tai buvo labai gražu ir stipru“, – pasakojo Simona, nusprendusi šokti pagal tą pačią dainą.

Pasirodymas nepaliko abejingų. Komisija šį pasirodymą įvertino aukščiausiais balais – 20. „Nuo to momento, kai įžengėte į sceną, man per kūną nubėgo šiurpuliukai. Juanas – nuostabus šokėjas. Estetika, choreografija – viskas buvo tobula. Man stipriai daužėsi širdis. O tai reiškia, kad viskas buvo maksimaliai gerai“, – po šokio sakė tango kostiumų dizaineris.

Paskutinieji sekmadienio vakarą pasirodė Toma Vaškevičiūtė ir jos partneris Jose. „Jose nuolat sako, kad aš viską matau dramaturgiškai, kitaip – kaip kūrinį paversti mini spektakliu“, – prieš šokį pasakojo Toma, ir būtent tai išvydo ir žiūrovai.

Pora pasirinko Astor Piazzolla baladę, pavadinimu „Bepročiai“. „Kai pasigirdo muzika, žinojome, kad atsitiks kažkas neįprasto, nenormalaus. Bet šis nenormalumas taip įdomiai transformavosi… Kartu keliavome per transformaciją – ypač tie, kurie supranta dainos žodžius“, – sakė profesionalus tango šokėjas, o iš viso komisija šiai porai skyrė 19 balų.

„Tangomanai“ – sekmadieniais, 19.30 val. per TV3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją