U. Siparė sako, kad laidoje bus kalbama apie tai, kas svarbiausia paprastam žmogui – kaip tvarkytis su pinigais kasdieniame gyvenime, kad viskam užtektų ir dar būtų pagalvota apie ateitį.

„Žmonės dažnai sako: kodėl mes kalbam apie kažkokius globalius ekonomikos procesus, kai uždirbam labai mažai ir gyvename nuo atlyginimo iki atlyginimo. Man labai patiko Jūratės Cvilikienės mintis, kad jeigu tu uždirbi labai mažai, vadinasi, finansų valdymas ir finansinės žinios tau yra dar svarbesnės nei tam žmogui, kuris uždirba daug daugiau. Ir iš tiesų išgyventi nuo mėnesio pradžios iki pabaigos už labai mažą atlyginimą yra daug sunkiau: reikia teisingai paskirstyti turimus pinigus, turi užtekti ir mokesčiams susimokėti, ir maistui, galbūt ir kurui ar paskolai, ir dar reikia rasti pinigų atsidėti ateičiai“, – sako ji.

Laidos vedėjos teigimu, kartais žmonės žino, kaip tvarkytis su pinigais, turi savo sistemą, bet kartais reikia, kad finansų ekspertas ją patikslintų ir tinkamai viską sudėliotų į reikiamas vietas.

„Tokia laida ir bus. Žmogus gaus paprastus, konkrečius patarimus, pradedant nuo to, kaip pasiskaičiuoti savo galimybes skolintis, iki to, kaip vaikui paaiškinti, ką daryti su pinigais, kad jis užaugtų nepriklausomas. Labai svarbu, kad ir patys tėvai tai suprastų ir mokėtų daryti“, – priduria ji.

„Swedbank“ finansų instituto vadovė J. Cvilikienė teigia, kad laidoje teks paneigti ne vieną mitą apie finansus.

„Dažnai susiduriu su nuomone, kad finansinės žinios ir gera finansinė sveikata yra pasiekiama nedaugeliui ir tam reikia išskirtinio išsilavinimo ar patirties. Kartais tenka išgirsti ir kad finansai bei rūpinimasis jais yra labiau vyrams tinkama sritis. Laidose norime paneigti šiuos mitus ir padėti suprasti, kas yra ta finansinė sveikata ir kaip ją pagerinti pačiais paprasčiausiais ir prieinamiausiais būdais“, – kalba ji.

„Swedbank“ finansų instituto vadovės teigimu, dažnai žmonės norėdami pasididinti pajamas įsivaizduoja, kad teks daugiau ir sunkiau dirbti, reikės imtis sudėtingesnių užduočių, skirti tam daugiau laiko. Tai, anot jos, taip pat yra klaidingas įsivaizdavimas.

„Pasirinkdami efektyvesnį kelią, įgiję naujų gebėjimų ir pakeitę darbą ar investuodami savo pinigus žmonės gali pasididinti pajamas, tad reikia ieškoti protingesnių, bet ne sunkesnių būdų“, – tikina ji.

Laidos „Piniginės pamokos“ žiūrovai sužinos, kaip sukaupti pinigų rezervą, kaip apie finansus kalbėtis su vaikais, išmokti verslumo, ką daryti susidūrus su pinigus bandančiais išvilioti sukčiais bei daugybę kitų kasdienybėje praversiančių dalykų.

Pirmoji laida „Piniginės pamokos“ pasirodys balandžio 3 dieną, 20.00 val. per „Delfi“ TV. Laidos bus rodomos 8 savaites iš eilės kiekvieną pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)