Kaip tikino socialinių iniciatyvų kūrėja ir „Is Agency“ vadovė I. Stonkuvienė, atvirumas ir nuoširdumas – išskirtinis laidos bruožas, pritraukęs visą būrį žiūrovų.

„Noriu pasidžiaugti, kad laida „Mamulės“ grįžta į eterį. Kad tai – prasmingas projektas, jaučiu iš savo auditorijos. Gaunu begalę žinučių, atliepiančių temas, apie kurias kalbame laidose. Ir nors pavadinimas diktuoja, kad laida skirta tarsi tik mamoms, iš tiesų naudingos informacijos čia gali rasti visa šeima. Vaikų auginimas, paauglystės problemos, ką išgyvena tokio amžiaus vaikas, kaip jam padėti – tokios informacijos išties labai trūksta. Tad mes dalijamės žiniomis, kalbame su specialistais, nenutylime, kad kartais kažkas nepavyksta“, – kalbėjo projekto autorė.

Pasak I. Stonkuvienės, tėvus labiausiai gasdina nežinomybė. Saviugda, įgytos naujos žinios – labai svarbu. Indrė pastebėjo, kad su įvairiomis problemomis auginant vaikus susiduria daugelis, tik labai mažai kas išdrįsta apie tai kalbėti.

„Laidos modelis nuoširdus – mes kalbame apie tikras istorijas. Iš ekspertų žiūrovai gauna naudingus patarimus, jie nušviečia realią situaciją ir kaip reikia joje elgtis. Pavyzdžiui, įvaikinimas. Visuomenė susiduria su pasenusiomis baimėmis, žinių trūkumu“, – įsitikinusi Indrė.

„Mamulių“ laidos vedėjai atrodo svarbu kalbėti punktais ir aiškiai. Pasak jos, auginant vaikus dažnai problemai galima užbėgti už akių, o amžiaus tarpsnio iššūkį paversti lengvesniu.

„Mūsų karta nuo senesnės kartos dėl savaime suprantamų dalykų labai skiriasi. Tėvų susidomėjimas, drąsa, noras aiškintis apie kiekvieną amžiaus tarpsnį turi ne tik pliusų ir žavesio, bet ir keliamų problemų. Užbėgti įvykiams už akių tikrai yra įmanoma, kai turi žinių – tuomet gali pasiruošti. Dažnai girdime, kad, na, čia kalta paauglystė ir nurašome tam tikrus elgesio iššūkius. Bet jei žinai ir stebi savo vaiką, palaikai su juo ryšį, tą paauglystę įmanoma išgyventi lengviau. Žinoma, šioje vietoje turiu nusispjauti per kairį petį tris kartus, – šyptelėjo Indrė. – „Mamulės“ – informatyvi laida, kuri ženkliai pakelia nežinomybės skraistę.“

Naujosiose laidose bus galima išvysti ne tik visuomenėje puikiai atpažįstamus pašnekovus, bet ir ekspertus. Kaip tikino Indrė, kalbant apie jautrius dalykus bei paliečiant svarbias temas žinomumas nueina į antrą planą, laidoje „Mamulės“ svarbiausiu akcentu taps tikros istorijos ir tikri išgyvenimai.

Tuo tarpu laidos prodiuserė Rima Zarembaitė antrino Indrei ir tikino, kad jautrios istorijos turėtų pasiekti kiekvieno būsimo ar esamo tėvo širdį.

„Kartais tėvams trūksta informacijos apie tai, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje, kai paaugliai maištauja, kai kyla problemos ugdymo įstaigose. O juk ir namuose kartais pasitaiko nemalonių situacijų, tokių, kaip skyrybos, smurtas. Pastarąjį, pasirodo, ne visi atpažįsta, nes įsivaizduoja, kad smurtauti – tai mušti diržu. Šiomis temomis laidose kalbės žinomos Lietuvos moterys bei specialistai“, – kalbėjo prodiuserė.

R. Zarembaitė atskleidė, kad naujausia laida Delfi TV žiūrovus pasieks jau ateinantį sekmadienį, balandžio 2-ąją, 14 val. Čia apie savo sudėtingą vaikystę ir iššūkius pirmoji prabils žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė. Ji papasakos apie ankstyvą tėvų netektį ir netikėtą prašymą, kurį išgirdo Daivos klasės draugės mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)