Šio sekmadienio laidoje žiūrovai iš arčiau susipažins su Kaune gyvenančiu, vienu garsiausių Lietuvos plastikos chirurgų S. Vikšraičiu ir jo žmona Laura. Žinomas vyras ne tik papasakos apie savo vaikystę, praleistą pajūryje, bet ir giminę, kurioje buvo daug medikų, rašoma pranešime spaudai.

Saulius neslėps, kad profesinį kelią pasirinko dėl savo mamos – vyras norėjo įrodyti, kad yra vertas būti vadinamu vienu iš geriausių plastikos chirurgų Lietuvoje.

„Man niekas nesakė būti gydytoju. Priešingai, mano mama sakydavo, kad Saulius daug ką užmiršta, todėl jei bus chirurgu, gali užmiršti ir kokį instrumentą. Tačiau, kadangi buvo sakoma, kad pats aukščiausias medikas yra chirurgas, kurio mūsų šeimoje dar nebuvo, man tai buvo tarsi iššūkis. Įstojus į mediciną, mano tikslu buvo tapti chirurgu“, – pasakos jis.

Pasak Sauliaus, kiekvienam medikui giliai į atmintį įsirėžia pirmasis susidūrimas su profesine realybe, kai nuo teorijos pereinama prie praktikos. Ne išimtis ir jis pats.

„Labiausiai įstrigusi patirtis buvo tada, kai 5-ajame kurse atlikau praktiką. Tuo metu buvome slaugytojų padėjėjai. Kai po autoavarijos atvežė vyrą, mes, du praktikantai, padėjome traumatologams šį sužalotą žmogų operuoti. Tai buvo didžiulis iššūkis – pirmąkart susidūrėme su tikrąja chirurgija, kai gelbsti žmogų po traumos. Tai atsiminsiu visuomet“, – sakys S. Vikšraitis.

O šiandien Sauliaus gyvenimas pažymėtas ne tik įtemptu darbo grafiku, bet ir širdžiai ypač miela veikla – tapyba bei kelionėmis. Pasak plastikos chirurgo, dar vienas neįkainojamas jo profesijos privalumas – draugais spėję tapti pacientai, su kuriais gali susitikti įvairiausiuose pasaulio kampeliuose.

Tačiau, nors pats daug keliauja, Saulius niekuomet negalvoja Lietuvos iškeisti į kokią šalį.

„Esu savo šalies patriotas“, – pabrėš laidoje vyras.

Daugiau apie S. Vikšraitį ir Kauną pro jo paties ir žmonos Lauros akis – jau šį sekmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją