Nedrąsios repeticijos, visą laiką kylanti įtampa ir pasirodymas prieš šimtus Buenos Airių gyventojų, kurie dėl tango tiesiog pakvaišę – kuriai porai pavyks nustebinti, o kas šį kartą nesublizgės? Visa tai paaiškės jau šį vakarą.

Pirmoji „Tangomanų“ šokio tema – simboliška. Praėjusią savaitę žiūrovai išvydo, kaip visi projekto dalyviai – Leonas Somovas, Dovydas Laukys, Vytautas Medineckas-Ironvytas, Dainius Kazlauskas, Dijora Petrikonytė, Ineta Stasiulytė, Simona Burbaitė ir Toma Vaškevičiūtė – pirmą kartą išvydo Argentinos tango profesionalus, kurie tapo jų partneriais. O šį sekmadienį, pirmą kartą su jais šokdami, visi lietuviai turės atspindėti „Pirmojo pasimatymo“ temą, rašoma pranešime spaudai.

Pirmasis porų pasirodymas įvyks įspūdingo grožio Puerto Madero uoste, kuriame dalyvių šokius vertins tiesiog iš gatvės pakviesti 4 Buenos Airių gyventojai. Kiekvienas teisėjas ne tik komentuos visų porų pasirodymus, bet ir galės skirti jiems balus – nuo 1 iki 5. Vienintelė šiai neeilinei komisijai keliama sąlyga – kad jie puikiai suprastų ir mylėtų tango.

Šį kartą dalyvius vertins tango mokytojas, verslą turinti tango šokėja, draudimo agentas ir tango dievinanti 4 vaikų mama. Ar poroms pavyks įtikinti komisiją, kad jų pasirodymas – ne tik be priekaištų, bet ir puikiai atspindintis vakaro temą?

Tačiau šis sekmadienis nebus paženklintas vien tik aistra ir juoku – Dovydo šokių partnerė Candela, bešokdama per praėjusios savaitės prisistatymą, patyrė kojos traumą. O jau po dienos jai teko ir vėl pradėti repetuoti. Šįkart – su Dovydu.

„Tai buvo laba skausminga. Tik porą kartų gyvenime esu taip stipriai susižeidusi šokdama. Labai bijau to, kas laukia. Kas bus toliau? Ar aš galėsiu šokti, vaikščioti, judėti?“ – neslėps išgąsčio Candela.

Norėdamas savo partnerę paguosti, Dovydas nuspręs ją pradžiuginti – paruoš Candelai puikius pusryčius, idealiai tiksiančius jų pirmajai susitikimo vietai. Šokėjų pora susitiks nuostabiame Buenos Airių rožių parke, kuriame – daugiau nei 12 tūkst. rūšių rožių. Tiesa, čia augs ir jaudulys.

Nors abu slėgs įtampa dėl Candelos sveikatos ir artėjančio pasirodymo, D. Laukys neslėps: „Kai pirmąkart ją pamačiau, iškart supratau, kad su šiuo žmogumi jausiuosi savas.“

Tik geriausiais žodžiais apie savo partnerį atsilieps ir Candela. „Jis atrodo labai stiprus ir pasitikintis savimi, o tai man suteikia saugumo jausmą. Supratau turinti labai gerą partnerį“, – sakys ji.

Jau netrukus jie ims austi mintį ir apie pirmąjį savo pasirodymą. „Mūsų šokio mintis – kaip šauksi, taip ir atsilieps. Jeigu į žmogų eini atvira širdimi, jis atsakys taip pat. O jei eini su dideliu ego ir narciziškumu – ko man šiaip netrūksta – vadinasi, kad, vaikinuk, nudegsi“, – pastebės Dovydas.

Ar Candelai pavyks įveikti skausmą? Ar įvyks pirmasis Dovydo ir Candelos pasirodymas? Visi atsakymai – jau šiandien.

Pirmasis lietuvių bandymas šokti tango – jau šį sekmadienį, projekte „Tangomanai“, 19.30 val. per TV3 ir Go3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)