Roko ir folkloro sąsajos

Monikos Liu komanda pilna viena už kitą charizmatiškesnių asmenybių. Tačiau net surinkus būrį ryškių talentų, projekto mokytojai teko pasukti galvą, kuris iš dalyvių galėtų stoti į dvikovą su kadaise Delio radijo žvaigžde buvusia Sangita Mitra.

„Norėjosi, kad daina tiktų abiem dvikovos dalyviams, tad nusprendžiau į kovą siųsti Jokūbą Jankauską: visų pirma todėl, kad jis yra roko atlikėjas, o rokas puikiai dera su folkloru, kurio muzikinė kalba labai universali ir turėtų būti artima ir Sangitai“, – pasakoja Monika Liu ir papildo, kad Jokūbas taip pat yra viena iš atviriausių ir labiausiai į avantiūras linkusių personų jos komandoje, tad turėtų puikiai susitvarkyti su iššūkiu – grupės „Žalvarinis“ kūriniu.

„Manau, kad Monika Liu padarė tikrai gerą sprendimą, bus išskirtinis pasirodymas“, – mokytojos idėjai pritaria ir Jokūbas.

Žodžius išmoko geriau už lietuvį

Sužinojusi, kad dainuos lietuviškai, Vilniuje gyvenanti ir maitinimo verslą turinti Sangita neišsigando.

„Man padės dukra – ji puikiai šneka lietuviškai. Be to, juk lietuvių kalba turi panašumų su mūsų sanskritu“, – šypsosi Sangita, taisyklingai tardama pirmuosius dainos žodžius.

Netrukus ji puikiai išmoks ir visą dainą, o kai kurias eilutes – ir geriau nei pats Jokūbas.

„Šis „Žalvarinio“ kūrinys paremtas sena liaudies daina, kurioje nemažai nebevartojamų žodžių, kai kurių reikšmės nebežinau, viskas painiojasi, o Sangita viską mato naujomis akimis, girdi naujomis ausimis ir tikrai kartais pataiso net mane“, – šypsosi Jokūbas, o Sangita juokais pagrasina Jokūbui „neatiminėti“ iš jos dainos eilučių.

„Jei tu padainuosi mano eilutę, aš vis tiek padainuosiu savąją“, – juokiasi Sangita.

Kaip rokeriui ir žaviajai indei seksi atlikti trankų Žalvarinio kūrinį, „Lietuvos balso“ žiūrovai galės pamatyti jau šį sekmadienio vakarą, 19.30, per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją