„Pastebime, kad kiekvienais metais dalyviai tirščiau talentingi. Jeigu ankstesniais metais iš šimto išrenki dešimt, tai šiemet su Rosita Čivilyte turėjome vargą, kai reikėjo tiems, kurie tikrai tiktų į „Lietuvos balsą“, pasakyti ne, nes nebuvo vietų“, – LNK laidoje „KK2 penktadienis“ pasakojo „Lietuvos balso“ prodiuseris Gediminas Jaunius.

Pirmoji vieta „Lietuvos balse“ – svarbus, bet ne vienintelis pasiekimas. Nei „Žemaitukai“, nei „2 Donatai“, nei Monika Linkytė netapo nugalėtojais, tačiau jų karjera šovė į viršų.

„Tikrai pastebime, kad ne tik tie, kurie laimi, padaro sėkmingas karjeras, atsispirdami nuo „Lietuvos balso“. Neteisinga būtų susireikšminti tvirtinant, kad „Lietuvos balsas“ išgelbėjo dainininko gyvenimą. Tai geras postūmis, kuris kaip paukštelį išmeta į viršų, ir tiek, kiek jis tais sparnais plasnos, tokią karjerą ir turės. Tai priklauso ne tik nuo talento, atpažįstamumo, bet ir nuo kūrybos, pastangų“, – tvirtino Gediminas Jaunius.

Pirmojo „Lietuvos balso“ nugalėtoja Julija Jegorova atskleidė, kad kas jai trukdė siekti karjeros.

„Norėjau būti fiziškai stipri, kad šokdama nepavargčiau, o dainuoti ir šokti yra didelis darbas. Mačiau kad didesnis svoris man kišo koją patekti į televiziją, nes galbūt nesu pakankami graži tam formatui. Nuo darbo tempo svoris pats ėmė kristi, tik dabar supratau, kad reikia ir sportuoti, kad būčiau ne tik liekna, bet ir stipri“, – apie kūno pokyčius kalbėjo Julija.

Laidoje dalyvaco ir Merūnas, pirmųjų trijų sezonų „Lietuvos balso“ mokytojas: „Jaučiu sentimentus šiam projektui, nes širdies buvo įdėta labai daug. O kai matai, kad tavo mokinius, kurie ir neužėmė pirmos vietos, groja radijo stotys, jie mylimi žmonių, supranti, kad pataikei ten, kur reikėjo. Dirbant „Lietuvos balse“ atsakomybė buvo labai didelė ir aš dirbdamas su savo mokiniais bijodavau padaryti klaidų“.

Merūno karjeros pradžia buvo kur kas sunkesnė nei „Lietuvos balso“ dalyviams. Jis savo muzikinį kelią pradėjo kitame LNK šou „Kelias į žvaigždes“, į kurį, juokaujama, atvyko tiesiai iš statybų.

„Tiesa, reikėjo dar nusimaudyti. Studijavau, reikėjo pinigų, todėl įsidarbinau statybose pagalbiniu darbuotoju, paskui pakvietė klinkerį mūryti, tada dar naktimis važiuodavau parketo šlifuoti prekybos centre, ir „Senukuose“ perpylinėdavau cementą iš plyšusių maišų į naujus. Dirbdavau cemento dulkių debesy, kurio dalį sukvėpuodavau ir savaitės pabaigoje viskas taip sucementavo plaučiuose, kad pradėjau kosėti krauju.

Supratau, kad šitie darbai man ne pakeliui, reikia stabdyti arklius. Man krito svoris, kursiokai ir draugai ėmė sakyti, kad esu į žmogų nepanašus. Jie užpildė anketą dalyvauti šou „Kelias į žvaigždes“, draugai sumetė po penkis litus pragyvenimui ir kelionei, kad vykčiau į atranką. O laukdamas kito turo Vilniuje, nakvojau Gedmino kalno papėdėje lauke“, – savo karjeros pradžią prisiminė vienas mylimiausių „Lietuvos balso“ mokytojų.

Merūnas į muzikinį kelią – tiesiai iš statybų:

Jubiliejinio sezono proga kviečiame praverti „Lietuvos balso“ užkulisius su muzika, šlove, nusivylimais ir meilės aistromis. Šį vakarą, 19.30 val., laidoje „KK2 penktadienis“ per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją