Šiuo metu savo ketvirtąją knygą „Pasibaidęs Dievo žirgas“ pristatantis J. Gaižauskas lanko Lietuvos miestus ir miestelius. Perkamiausių knygų viršūnėse besipuikuojančios jau ketvirtosios knygos pristatymai surenka sausakimšas sales.

„Taip, man ir šiandien didelę nuostabą kelia, kai atvažiuoju, o žmonės netelpa į salę, vis galvoju, kodėl jie eina, kodėl brenda per pusnis ir tos salės pilnutėles“, – nuostabos negalės nuslėpti vyras.

Laidoje paklaustas, kaip jaučiasi, kai pristatydamas knygą sulaukia tokio dėmesio, Juozas atskleis, kad bendrauja su auditorija ir ją jaučia kiekvieną kartą. Tai kainuoja emociškai, tačiau kaskart žinomas vyras grįžta namo laimingas, tiesa, prisipažins, jog kartais vos gali pavilkti kojas.

„Kai rašiau primą knygą, niekam nepasakojau. Tyliai tyliai parašiau ir atidaviau, tik namie žinojo. Dukra ir žmona periodiškai paprašydavo paskaityti kokį skyrių. Kai sužinojau, kad knygą spausdins, aš taip išsigandau, galvojau, dabar mane visi sudaužys kaip obuolį. Knyga labai atvira, ji visiškai be jokio kiauto. Pasaulyje, kuriame mes gyvename, maniau mane sutryps nespėjus įkvėpti oro. Knyga išleista, matau, kad niekas netrypia“, – prisiminimais, kaip sekėsi rašyti ir išleisti pirmą knygą, laidoje dalinsis žinomas vyras.

J. Gaižauskas atskleis, kad rašyme aktoriaus profesija jam labai padeda: „Dovana yra mano tikroji aktoriaus profesija. Mes nuolat įlendame į kitų žmonių kailį. Tai yra, kitų personažų kailį savo vidumi. Prieš rašydamas apie Mačernį aš susirinkau visą kalną knygų apie jį, kokios tik yra Lietuvoje. Skaičiau tas knygas apie Mačernį tol, kol Mačernis man prabilo. Mes daug kalbėjomės, aš esu tikras, mes iš tikrųjų kalbėjomės.“

Paklaustas, kaip jam sekėsi numesti tiek svorio, aktorius bus atviras, teigs, kad pradžioje reikėjo valios, o vėliau tai tapo įgūdžiu. Vyras pasakos, jog dabar valgo intuityviai ir stengiasi nepersivalgyti, paragauja ir desertų, kuriuos labai mėgsta. Prie svorio pokyčių prisidėjo ir piligriminės kelionės, jų, pasirodo, buvo ne viena.

„Kai pirmieji penkiolika kilogramų nukrito, sulaukiau labai daug neigiamų reakcijų. Mane ir laidojo, ir nustatė visas vėžio stadijas... Dar dešimt kilogramų numečiau eidamas piligrimų taku. Valgau viską, bet ne tokiais kiekiais, kiek norėtų mano organizmas. Apetitas nėra dingęs, bet valgau tiek, kiek reikia“, – apie svorio pokyčius kalbės J. Gaižauskas.

Apie taip, kaip rašo knygas, vyksta į piligrimines keliones ir reakcija į visuomenės sukurtas „dėžutes“ – interviu su Juozu Gaižausku laidoje „Pas Editą“ penktadienį, 20 val. per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją