Dar prieš apdovanojimus ėmė rinktis garbingi svečiai – atvyko Aušrinė Armonaitė, Artūras Zuokas, Skirmantas Malinauskas, Audrius Siaurusevičius, Rytis Zemkauskas ir kiti.

„Delfi Titanai“ svečių nuotraukų galerija:

Įvertins labiausiai nusipelniusius

Naujienų portalas „Delfi“ jau nuo 2013 metų organizuoja apdovanojimus, kuriuose prisimena reikšmingus įvykius ir visiems mums svarbius žmones. Jiems yra įteikiamos Titanų statulėlės, kurių kiekviena raidė žymi nominaciją. Šiemet T reiškia tikslą, I – ištvermę, T – tvarumą, A – akiratį, N – nuoseklumą, A – atsidavimą, I – iniciatyvą.

„Titanai“ mums suteikia progą prisiminti žmones, kurių veikla leidžia mūsų visuomenei judėti į priekį, kurie įkvepia kitus ir neleidžia pasiduoti – šiais metais tai buvo kaip niekada svarbu. Pastaraisiais metais tapome liudininkais ne tik siaubingo karo, bet ir to, kaip žmonės sugeba susitelkti ir parodyti, ką geba daryti geriausiai. Išrinkti verčiausius Titanų vardo buvo nelengva, nes būtume norėję apdovanoti ir dar daugiau, tačiau, tikimės, mums pavyko pastebėti tuos, kurie šio apdovanojimo nusipelnė labiausiai“, – sakė „Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Klasika dvelkianti ceremoniją

„Delfi Titanų“ įteikimo ceremonija vyksta vasario 9-ą dieną, Pirklių klube.

Renginio režisierė Algina Bedulskė dar anksčiau pasakojo, kad šiais metais renginys dvelks klasika ir paprastumu, nes visą dėmesį norima sutelkti į pačius Titanus.

„Vis tiek svarbiausi yra patys Titanai – norime kuo daugiau natūralumo, kas pabrėžtų pačių Titanų didybę ir svarbumą“, – pasakojo ji.

Apdovanojimus vesti šiemet patikėta „Delfi TV“ žurnalistei, laidų vedėjai Gretai Klimkaitei ir „Delfi“ kūrybos vadovui Sauliui Žvirgždui.

„Smagu, sugrįžti ant „Titanų“ scenos – prieš pora metų vedžiau ceremoniją su Daiva Žeimyte-Biliene, o šiemet džiaugiuosi galėdamas dirbti su kolege Greta Klimkaite. Praėjusiais metais mūsų dueto debiutą išskyrė virusas – ceremoniją stebėjau iš lovos ir galvojau: kaip puikiai Greta veda renginį! Džiaugiuosi galėdamas šiais metais padirbėti kartu ir nekantriai laukiu mūsų debiuto. „Titanai“ – kasmet laukiamas renginys, kuriame susirenka labiausiai nusipelnę praėjusiais metais, tad tokius žmones pristatyti ir pasveikinti yra garbė“, – kalbėjo S. Žvirgždas.

Tvirtybę ir ramybę nešiančios statulėlės

Nuo pat apdovanojimų tradicijos pradžios „Delfi Titanų“ statulėles kuria Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto Menų akademijos Objektinio meno studijų programos koordinatorė, Stiklo studijos vadovė Sigita Grabliauskaitė. Ji pasakojo, kad nors, kaip ir kasmet, yra išlikęs jos sukurtas statulėlių braižas, estetika, tačiau šiemet Titanai – dar stipresni, monumentalesni, atletiškesni.

„Šį kartą norėjosi pabrėžti tą taip puoselėjamą ramybę, taiką savo galvoje, kas yra labai svarbu kuriant ir stebint aplinką, kuri yra vis dar ežiuota. Jei tu išderini savo pasąmonę, tai ir Titanas tampa kitoks – reikia tą ramybę, kantrybę ir taiką savyje rasti ir perduoti“, – kalbėjo S. Grabliauskaitė.

Menininkė atskleidė kurdama galvojusi tiek apie tai, ką graikų mitologijoje reiškia Titanai, tiek apie tai, koks metalas yra titanas, kokia jo konstrukcija, kaip jis susidaro – tai galima pamatyti ir jos kūriniuose, pagamintuose iš stiklo.

„Praktiškai mes ir matome šiose 2023 metų statulėlėse, kad šis Titanas, atrodo, lyg dėl kažkokio magnetinio lauko traukos tampa „Delfi Titanu“, – pasakojo menininkė.

S. Grabliauskaitė prisipažino, kad pernai Titanų kūryba jai tapo tikra atgaiva karantino metu, o šiemet teko patirti kiek daugiau streso.

„Mes žinome, kas vyksta Ukrainoje, kaip viskas brangsta, kaip reikia rasti stiklo ir norisi tai padaryti orientuojantis ir į ekologiją, neišnaudojant per daug sąnaudų, renkantis stiklą tik iš Lietuvos, ne iš svetur. Tai buvo tam tikras iššūkis kaip menininkei, bet vis tiek atrandi sprendimą. Juk sako, jei menininkas turi vieną teptuką, jis vis vien nutapys kūrinį, ir čia, jei turi stiklo gabaliuką ir karštą lydymą, vis vien sulydysi tą Titaną“, – šypsojosi ji.

S. Grabliauskaitė pasakojo per mėnesį galinti sukurti tris Titanų statulėles ir džiaugėsi, kad ši užduotis jai dar netapo rutina.

„Jei svarstyti, ar neatsibodo, galėčiau iškelti kitą klausimą, ar žmogui kiekvieną dieną, savaitę, mėnesį, kiekvienus metus, nenusibosta gyventi? Ne. Jis visą laiką randa savo gyvenimo naujas kryptis. Šitie Titanai auga ir bręsta kartu su manimi ir aš kas kartą dėl jų, dėl kiekvieno taškelio jaudinuosi“, – kalbėjo statulėlių autorė.

„Delfi Titanų“ apdovanojimų ceremonija vasario 12 d., sekmadienį, 18 val. bus rodoma portale „Delfi“ ir per televizijos kanalą „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)