Kelionių organizatorė Amanda Ramos dar neseniai bandė pasiekti amerikietišką svajonę Niujorke, kuriame dirbo vienoje renginių organizavimo įmonėje. Įspūdingas atlyginimas, prestižinis darbas ir didžiulių galimybių miestas – atrodytų, tai beveik viskas, apie ką gali svajoti jaunas, karjerą pradedantis žmogus. Tačiau Amanda atvirauja – nėra jokios amerikietiškos svajonės.

„Niujorke milžiniška konkurencija ir didžiulis tempas. Į darbą keltis reikėdavo 4 ryto, privaloma sporto treniruotė, privalai atrodyti kaip nužengusi iš madų žurnalo, todėl kasdien reikėdavo avėti 9 cm aukščio aukštakulnius“, – apie reikalavimus dirbant su Niujorko grietinėle LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ pasakojo lietuvė.

Ne ką mažesni reikalavimai ir darbuotojų asmeniniams gyvenimui, nes visuomet turi būti pasišventęs darbui ir prieinamas 24 valandas per parą.

„Toje įmonėje, kurioje dirbau, buvo nerašyta taisyklė, kad negali turėti šeimos, santykių, draugo ir vaikų. O daug mano kolegų nuo krūvio ir tempo vakarais verkdavo ir lankydavosi pas psichoterapeutus“, – apie svajonių darbą pasakojo Amanda.

Kitas laidos dalyvis, vienos optikos bendrasavininkas Donatas Karklius ragavo emigranto duonos Anglijoje.

„Turėjau tikslą užsidirbti nuosavam restoranui ir suskaičiavau, kad man reikia apie 50 tūkstančių“, – pasakoja lietuvis. Jis, kaip ir daugelis kitų tautiečių, įsidarbino vištų fabrike, kuriame vos keli laipsniai šilumos ir visą dieną turi dėlioti, rūšiuoti ir pakuoti vištieną.

„Nenoriu nieko įžeisti, bet mane labai stebino dirbančiųjų kontingentas. Pamenu, per pertrauką skaičiau knygą, prie manęs priėjo vienas lietuvis ir paklausė ką aš veikiu. Atsakiau, kad skaitau knygą. O jis man rėžė – knygos skirtos tik mentui p... į snukį“, – kurioziška istorija pasidalino Donatas.

Nors Anglijoje planavo dirbti apie penkerius metus, jau po poros jis grįžo atgal į Lietuvą ir tiesiai sako – pinigų medis ten neauga.

„Jeigu lietuviai Lietuvoje gyventų viename name aštuoniese, niekur neitų, nesilankytų jokiose pramogų vietose, valgytų pigiausią maistą ir dirbtų 6 ar net 7 dienas per savaitę imdami kiekvienus pasiūlytus viršvalandžius, ir savo tėvynėje gyventų gerai ir susitaupytų daug pinigų. Bet ar dažnas taip nori gyventi?“ – apie gyvenimo sąlygas emigracijoje pasakoja Donatas.

Žinomas iliuzionistas Arvydas Stonys neseniai su žmona išvyko gyventi į Ispaniją.

„Lietuvoje mažai saulės, o aš turiu alergiją šalčiui. Bet, žinoma, prie minties pabandyti gyvenimą Ispanijoje prisidėjo ir karo baimė, slogi atmosfera Lietuvoje, pikti žmonės. Vaikai užauginti, todėl nusprendėme pabandyti gyventi Ispanijoje. Kol kas čia mums labai patinka“, – sako iliuzionistas.

Vyras stebisi kainų skirtumais Lietuvoje ir Ispanijoje. Anot jo, ten labai pigios daržovės, vaisiai, jūros gėrybės, kuras.

Kita žinoma lietuvė, astrologė Vaiva Budraitytė jau pusmetį gyvena Graikijoje, netoli Atėnų. Ten ji įsikūrė nedideliame vasarnamyje, kurio nuomos kaina – 3500 eurų už metus. Vaivą džiugina ir graikiškos kainos – anot jos, ten beveik viskas pigiau nei Lietuvoje.

„Mane išvažiuoti paskatino kelios priežastys: kainos, karo baimė, niūri atmosfera Lietuvoje, saulės trūkumas ir neužtikrintumas dėl senatvės. Mano pensija veikiausiai bus labai maža, o gavus rezidento statusą Graikijoje mano socialinės garantijos bus kur kas geresnės“, – pasakojo astrologė.

Arvydo Stonio išvykimas į Ispaniją:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją