D. Laurence ne tik vertins antrojo pusfinalio dalyvių pasirodymus, bet ir pats žiūrovams dovanos dainą, rašoma pranešime spaudai.

Šeštadienį dėl penkių kelialapių į finalą varžysis Paulina Paukštaitytė, Agnė, Matt Len, Luknė, Monika Linkytė, Gebrasy, Moon Bee, Beatrich, Mario Junes ir „Antikvariniai kašpirovskio dantys“. Atrankų finale, vyksiančiame vasario 18 d., iš viso susitiks 10 dalyvių.

Kartu su D. Laurence‘u dalyvių pasirodymus komentuos ir vertins grupės „The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius, praėjusių metų Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Monika Liu, dainų autorė ir atlikėja Ieva Narkutė bei R. Zilnys.

Siekiant, kad komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui, žiūrovai komisijos balsus pamatys tik laidos pabaigoje. Komisija stebės pasirodymus ir juos vertins atskiroje patalpoje, o apibendrintus pastebėjimus pateiks tik laidos pabaigoje. Televizijos žiūrovų ir komisijos balsai bus skiriami lygiomis proporcijomis.

Ir šiais metais asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skirs 5 tūkst. eurų dydžio piniginį prizą.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris vyks gegužės 9–13 dienomis, susirungs atlikėjai iš 37 šalių. Nors 2022 m. dainų konkursą nugalėjo Ukrainos atstovai „Kalush Orchestra“, dėl šalyje vykstančio karo gegužę Lietuvos atstovas vyks į Jungtinę Karalystę, Liverpulį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją