Šeštadienio laidoje pasirodė Aistė Pilvelytė, Joseph June, IL SENSO, W.I (Ieva Lapinskaitė), Multiks, Luknė, Gabrielius Vagelis, Alen Chicco, Rūta Mur, Justin 3 feat. Dj AugustYno, Baiba, Justa Rubežiūtė, NOY, Paulina Paukštaitytė ir Justė Kraujelytė.

Pirmojoje „Pabandom iš naujo!“ laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, kompozitorius Leonas Somovas, dainininkės Giedrė Kilčiauskienė ir Ieva Narkutė.

Balsavimų rezultatai

Pasibaigus tiesioginiam balsavimui paaiškėjo žiūrovų, komisijos ir bendroji balsų lentelė. Komisijos balsai: Rūta MUR – 12, Justė Kraujelytė – 10, Alen Chicco – 8, Paulina Paukštaitytė – 7, Gabrielius Vagelis – 6, Baiba – 5, NOY – 4, Luknė –3, IL SENSO – 2, Joseph June –2, Aistė Pilvelytė – 2, Multiks – 0, Justa Rubežiūtė –0, W.I (Ieva Lapinskaitė) – 0, Justin 3 feat. Dj AugustYno – 0.

Žiūrovų balsai: Rūta MUR – 973, Gabrielius Vagelis – 865, NOY – 559, Alen Chicco – 467, IL SENSO – 466, Paulina Paukštaitytė – 439, Joseph June – 414, Justė Kraujelytė – 367, Justa Rubežiūtė – 313, Multiks – 279, Baiba – 227, Aistė Pilvelytė – 207, Luknė – 201, Justin 3 feat. Dj AugustYno – 164, W.I (Ieva Lapinskaitė) – 162.

Toliau savo laimę projekte bando: Joseph June, IL SENSO, Luknė, Gabrielius Vagelis, Alen Chicco, Rūta Mur, Baiba, NOY, Paulina Paukštaitytė, Justė Kraujelytė.

Atsisveikinti turėjo: Justa Rubežiūtė, Aistė Pilvelytė, W.I (Ieva Lapinskaitė), Multiks, Justin 3 feat. Dj AugustYno.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris vyks gegužės 9–13 dienomis, susirungs atlikėjai iš 37 šalių. Nors 2022 m. didžiojoje „Eurovizijoje“ nugalėjo Ukrainos atstovai, dėl šalyje vykstančio karo gegužę per atrankas išrinktas Lietuvos atstovas vyks į Jungtinę Karalystę, Liverpulį.

Laidos eiga

Aistė Pilvelytė

Ne pirmą kartą šiame muzikiniame konkurse dalyvaujanti Aistė Pilvelytė šiemet Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankose dalyvauja su kūriniu „We're not running“.

Šis kūrinys – tai tarptautinės komandos darbas. Aistė konkursui ruošėsi atkakliai, kaip ir visus kartus iki tol.

Aistė Pilvelytė

Joseph June

Jaunasis muzikos kūrėjas Joseph June, kalbėdamas apie savo kūrybą, dažnai pamini, kad nenori, kad jo muzika taptų vienkartinė kaip kramtomoji guma, o kaip tik priverstų pamatyti įvairiapusišką gyvenimą.

Toks ir naujasis jo kūrinys, pavadinimu „Vacuum“. Dainoje atlikėjas kalba apie siekimą atsiriboti nuo visuomenės brėžiamų rėmų, negatyvumo ir leisti sau atsiskleisti visomis spalvomis.

Atlikėjas Joseph June prisipažįsta, jog jaudulys jį aplanko, tačiau tos akimirkos, kai pagaliau lips ant scenos ir turės galimybę pristatyti šį kūrinį savo klausytojams, laukia labiau nei savo gimtadienio ar kitos šventės.

„Aš tikiu savo pasirodymu, į jį sudėta daug energijos ir laiko. Šįmet scenoje būsiu su šokėjais Brigida ir Mariumi visi daug dirbome, kad žiūrovams parodytume puikų pasirodymą“, nekantravo atlikėjas.

Paklaustas, kokio rezultato „Eurovizijos“ atrankose tikisi šiemet, Joseph June atsako nedvejodamas: „Tikiuosi praeiti į pusfinalį, po to į finalą, o tada ir laimėti. Žinoma, kad man labai patinka daina ir pats pasirodymas, todėl noriu jį parodyti kuo didesniam ratui žmonių”.

Joseph June

IL SENSO

„IL SENSO“ – populiariosios klasikos grupė, sukurta Lietuvos jaunosios kartos operos solistų Kai teigė jaunieji operos solistai, jie susibūrė vardan bendrų tikslų: eiti pirmyn, nesustoti tikėti ir puoselėti bei skleisti muzikos grožį. Be to, šiemet juos pirmąkart išvydome ir „Eurovizijos“ atrankose, kur grupė atliko Merūno Vitulskio kūrybos dainą „Sparnai“. Pasak grupės narių, šį savo muzikinį kūdikį padovanojo grupei „IL SENSO“ nešti, branginti ir eiti su juo toliau.

IL SENSO

W.I (Ieva Lapinskaitė)

Atlikėja W.I, kuri Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvauja su kūriniu „You Can Not“, muzikos scenoje ne naujokė. Ji yra įrašiusi ne vieną kūrinį ir su žinomais Lietuvos atlikėjais.

„Dalyvauju pirmą kartą, idėja buvo spontaniška. Pernai mūsų kurtą dainą „Eurovizijos“ atrankoje dainavo kiti atlikėjai“, – pasakojo Ieva.

W. I (Ieva Lapinskaitė)

Multiks

Daugiau nei prieš dešimtmetį susikūrusi grupė „Multiks“ „Pabandom iš naujo“ atrankose dalyvauja su daina „London“, kuri sukuria britišką aurą.

Grupė šiame konkurse dalyvauja jau ne pirmą kartą.

„Daina įkvėpta mano darbų, kurie 2000-iais išvažiavo į Londoną ieškoti laimes. Norėčiau, kad žiūrovai, klausydami šią dainą, prisimintų mūsų tautiečių reikalus Londone, kol dar nebuvome ES“, – kalbėjo grupės narys.

Multiks

Luknė

Luknė prisitato esanti lietuviu kilmės, bet britų pop muzikos ir miuziklų atlikėja. Lietuvoje gimusi atlikėja, kartu su mama, dar būdama visai maža paliko Lietuvą ir savo gyvenimą tęsė Jungtinėje Karalystėje. Daugybės tarpautinių konkursų laureatė, įvairių muzikinių festivalių dalyvė yra išbandžiusi jėgas ir lietuviškuose TV šou.

„Kažkaip vis traukia į Lietuvą. Noriu sužinoti apie mamytės praeitį, noriu sužinoti kokia buvo jos jaunystė, kokia gi ta Lietuva. Noriu pažinti žmones“, – jautriai atvirauja Luknė ir priduria, kad norėtų čia lankytis dažniau bei tiki, kad muzika bus būtent ta jungianti grandis, dar dažniau skatinanti grįžti į brangią gimtinę.

Operos solistės, pedagogės Valerijos Iljinaitės bei choreografo Pauliaus Šinkūno auklėtinė žengdama į didžiąją „Eurovizijos“ sceną vis dėl to jaučiasi labai tvirtai. Čia ji atlieka kūrinį „Paradise“.

„Kaip galima būtų jaustis kitaip, kai mano užnugaryje tokie scenos profesionalai. Esu labai laiminga galėdama mokytis iš jų, jaučiuosi labai dėkinga. Manau, kad didelė dalis sėkmingo pasirodymo yra būtent mūsų darbas kartu“, – sakė mergina.

Lukne

Gabrielius Vagelis

Jei reikėtų išvardinti ryškiausius pastarojo meto atlikėjus – Gabrielius Vagelis be abejonės būtų vienas jų. Turėdamas itin tvirtą, atsidavusių fanų būrį, atlikėjas koncertuoja sausakimšose koncertų salėse, o kiekviena nauja daina sulaukia milijoninių peržiūrų YouTube. Tai leidžia suprasti, kad jo kūrybai abejingų nėra. Gabrielius pradėjo 2023-iuosius su dar didesnėmis ambicijomis ir tikslais, o vienas jų – paliesti klausytojų širdis nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

„Šią dainą sukūriau kartu su švedų prodiuseriu Kim Wennerström. Ją parašėme mini kūrybinės stovyklos metu, negalvodami apie Euroviziją. Paklausius demo versijos iš karto atėjo mintis, kad ji galėtų atstovauti Lietuvai šiame konkurse. Tai stiprus ir įsimintinas kūrinys, o, mano nuomone, pagrindinis dalykas, ko reikia Eurovizijai – tai gera daina

„Šauksmas“ yra apie dviveidiškumą. Apie žmones, kuriuos prisileidi arti ir, kurie tau tampa labai brangūs, bet supranti, kad jie prie tavęs elgiasi vienaip, o prie kitų sako visai kitus dalykus“, – pasakojo Gabrielius.

Gabrielius Vagelis

Alen Chicco

Ryškus Lietuvos atlikėjas Alen Chicco šiais metais Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvauja su kūriniu „Do You?“

„Scenoje noriu parodyti, kad kartais mes galvoje susikuriame pasaką, bet nesuprantame, kad tai yra pasaka. Mane čia pastumėjo ateiti ir Monika Liu, ji tikino, kad laikas. Ši daina kvepia „Eurovizija“, – šypsojosi ekstravagantiškasis Alen Chicco.

Alen Chicco

Rūta MUR

Šiemet nacionalinėje Eurovizijos atrankoje debiutuos atlikėja ir dainų kūrėja Rūta MUR. Dainininkė atliks disko stiliaus melancholišką dainą „So Low“.

„Daina „So Low“ yra apie nelengvą būseną, kurioje troškimai neatitinka realybės. Mane šis jausmas buvo stipriai įsukęs pandemijos metu, kai man trūko ryšio ir artumo. Nors „So Low“ yra apie vidines žemumas, dainoje aš ieškojau paguodos. Besivaduodama bandžiau suprasti, kad tai, ko aš noriu, nebūtinai yra tai, ko man reikia. Toks metafizinis žvilgsnis į gyvenimą man padėjo suvokti, kad po žemumų visuomet ateina aukštumos”, – sakė Rūta MUR.

Rūta Mur

Justin 3 feat. Dj AugustYno

Ne pirmą kartą „Eurovizijos“ atrankose dalyvaujantys Justin 3 feat. Dj AugustYno šįkart atliks dainą „Not giving up“.

„Kūrinys apie nepasidavimą plačiąja žodžio prasme. Būna visokių dienų, momentų, kai norisi kažką mesti. Bet visada yra viltis“, – kalbėjo Justinas.

Justin 3 feat Dj AugustYno

Baiba

Po ilgo laiko į Eurovizijos atrankas sugrįžta ir Baiba Skurstene-Serdiukė. Ji atliko dainą anglų kalba, kūrinys vadinasi „When the Lights Go Out“. Dainos žodžiai kalba apie tai, kad žmogus nėra vienas ir jam būtina skleisti meilę.

„Šį rudenį turėjau nemažai netekčių, šis tekstas tapo man dar artimesnis po šių įvykių“, – kalbėjo Baiba.

Baiba

Justa Rubežiūtė

„When I'll Find“ – su tokia daina Justa Rubežiūtė bando patekti į „Euroviziją“, Kantri stiliumi dainuojančios atlikėjos daina – apie savęs paiešką, kelionę savęs link. Justa ne vienerius metus buvo pritariančiuoju vokalu, tačiau tikina, kad subrendo ir solinei dainai.

Justa Rubežiūtė

NOY

Atlikėjas ir dainų autorius Nojus Žebrauskas (Noy) žengia į dar vieną muzikos karjeros etapą – pristato dainą „Destiny‘s Child“ (liet. „Likimo vaikas“), su kuria dalyvauja šių metų „Eurovizijos“ atrankoje. „Gimiau būti scenoje. Man tik reikia scenos ir daug žmonių“, – šypsosi jaunasis atlikėjas.

Būdamas dar 16-os 2021 m. jis dalyvavo muzikiniame TV projekte „X faktorius“, kur savo pasirodymais tiesioginiame eteryje stebino komisiją ir žiūrovus. Šįkart jo ambicijos – dar didesnės. „Dievinu muziką – ją kurti, dainuoti ir šokti. Jaučiu, kad gimiau būti scenoje. Man tik reikia scenos ir daug žmonių, – pranešime spaudai šypsosi jaunasis atlikėjas. – „Eurovizija“ – tai šansas pasiekti vieną iš savo svajonių, nors pakeliui gali būti ne viena kliūtis. Būtent apie tai ir mano dainos žodžiai.“

Jo daina „Destiny‘s Child“ – apie jaunų žmonių sunkumus, siekiant savo tikslų. Nojus remiasi savo ir kitų jaunuolių patirtimi, todėl tiki, kad ji atras savo klausytoją, kuriam šios problemos aktualios. „

Tai apie visuomenės spaudimą į rėmus, vyresnių žmonių nepalaikymą, baimę būti nesuprastiems ir užpultiems dėl savo pasirinkimų ar išvaizdos. Tokiu pavyzdžių galime pamatyti ir socialiniuose tinkluose, kai komentatoriai jaunus žmones užsipuola dėl jų išvaizdos, kitokių, nestandartinių pasirinkimų. Esu pats tai patyręs. Dėl savo kai kurių pasirinkimų iš aplinkinių sulaukiu kritikos, tačiau stengiuosi nuo to atsiriboti ir klausyti savo vidinio balso. Artėja mokyklos baigiamieji egzaminai, todėl šiuo metu kaip tik turiu priimti vieną svarbiausių sprendimų savo gyvenime – ką ir kur studijuoti. Nors jau seniai esu apsisprendęs dėl savo muzikinės karjeros ir su ja susijusių studijų, vis dar sulaukiu raginimų rinktis „ką nors rimčiau“, profesiją, kur galėsiu užsidirbti daugiau pinigų ir gyventi patogiai“, – pasakojo jis.

NOY

Paulina Paukštaitytė

Pastarieji metai balsingajai Paulinai Paukštaitytei ypatingi. Atlikėja pasirašė sutartį su didžiausia muzikos leidybos kompanija „Universal Music Group“, susižadėjo su mylimuoju Viliumi Popendikiu ir debiutuoja nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje su daina, įkvepiančia meilę sau „Let Me Think About Me“.

„Mano kūrybos daina „Let me think about me“ yra ne tik apie meilę kitiems, bet ir meilę sau. Kaip svarbu tai puoselėti ir nepamiršti savo svajonių. Juk tik tuomet galėsime kitiems dovanoti tyrą ir tikrą jausmą, kai pirmiausia jį suteiksime sau“, – pasakojo atlikėja.

Paulina Paukštaitytė

Justė Kraujelytė

Atlikėja ir dainų autorė Justė Kraujelytė šių metų nacionalinėje atrankoje pristato kūrinį „Need more fun“. Po sėkmingo pernai metų debiuto „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje Justė neslepia – lūkesčiai sau ir savo komandos darbui tikrai dideli.

„Šiemet norėjosi nustebinti klausytojus ir žiūrovus kontrastingu pasirodymu. Kūrinys „How to get my life back’’ susilaukė daug palankių komisijos ir publikos įvertinimų ir išsiskyrė tamsiu, „Matrica’’ filmo užuominų turinčiu įvaizdžiu. Į šių metų atranką kartu su komanda keliaujame į pavasario kolekciją – tiek dainos nuotaika, tiek ritmu, tiek sceniniais kostiumais!’’

Kalbėdama apie kūrinio žinutę dainininkė atvirauja, kad kūrinys stipriai atspindi jos šiuo metu ir gyvenimo epizodu patiriamus iššūkius ir pasvarstymus.

Justė Kraujelytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)