Jau šį penktadienį į LRT TELEVIZIJOS eterį grįžta visų pamėgtas gyvos muzikos ir dar negirdėtų istorijų šou „Mano daina“. Trečiąjį sezoną laida pasitinka visiškai atsinaujinusi, rašoma pranešime spaudai. Šį kartą už vedėjos vairo stos visiems puikiai žinoma ir mylima aktorė Lina Rastokaitė, o gražiausias dainas dovanos trys nauji atlikėjai – Česlovas Gabalis, Rūta Loop ir grupės „Jautì“ vokalistas Džiugas Širvys.

Laisvės gynėjų dieną ypatingi studijos svečiai netikėtas savo gyvenimo istorijas, susijusias su laisve, paslėps po garsiausiomis dainomis. Šventinį vakarą laidoje kalbės operos solistė Ieva Prudnikovaitė-Pitrėnė, keliautojas, televizijos laidų vedėjas, žurnalistas ir prodiuseris Martynas Starkus, karybos ekspertas, Lietuvos kariuomenės atsargos majoras Darius Antanaitis bei lengvaatletė, daugkartinė Lietuvos čempionė, olimpietė, Šaulių sąjungos narė, gimusi sausio 13 d., Vaida Žusinaitė-Nekrošienė.

„Labai sunku vienu sakiniu pasakyti, kas yra laisvė. Bet man laisvė yra keliauti, mano gyvenimo būdas jau diktuoja šį atsakymą. Tas jausmas kai gali visais plaučiais įkvėpti oro ir pasileisti į kelią, ypatingas. Mes su šeima važiuojame per Europą su mašina, savo dukroms sakau: žiūrėkit, čia Čekija, čia dabar Slovakija – pasaulis atviras! Kokia laisvė, kai gali važiuoti iš vienos šalies į kitą be jokių sienų ir apribojimų. Laisvė keliauti yra labai didelė dovana“, – prieš laidą užkulisiuose mintimis dalijasi M. Starkus.

„Linkiu ir sau, ir kitiems visų pirma suvokti, kokių mums laisvių reikia kaip asmenybėms ir kaip jos išauga į kažkokį bendruomeniškesnį laisvės poreikį“, – sako operos solistė I. Prudnikovaitė-Pitrėnė.

Tuo metu karybos ekspertas D. Antanaitis pasakoja, kad laisvė jam pirmiausia reiškia atsakomybę: „Galiu daryti ką noriu, bet visų pirma pats atsakau už savo veiksmus. Turiu dvi dukras, ir mes su žmona joms stengiamės suteikti kuo daugiau laisvės, bet kartu mūsų misija joms įskiepyti, kad neprarastų atsakomybės jausmo. Sutinku, kad šią dieną turime prisiminti žmones, kurie paaukojo savo gyvybes ir sveikatą dėl mūsų laisvės. Tačiau kartu turim suteikti laisvę žuvusiesiems, kad jie suprastų, kad jų auka nebuvo bereikšmė.“

Tuo metu lengvaatletė, olimpietė V. Žusinaitė-Nekrošienė paklausta, kaip švenčia gimtadienį, atvirauja, kad vis dėlto Laisvės gynėjų dienos minėjimas jai reikšmingesnis: „Paminime mano gimtadienį, suvalgome tortą, bet tai niekada nebuvo didelis paminėjimas. Valstybės laisvė man svarbesnė, tą dieną labiau koncentruojuosi į tai. Kaip sportininkei, žinoma, laisvė man yra galimybė atstovauti savo šaliai.“

Sausio 13-oji šviesiomis mintimis apie mūsų visų laisvę jau šį penktadienį, 19.30 val., per LRT TELEVIZIJĄ.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją