Laisvos ir nuostabiai gražios Lietuvos moterys

Iš Uzbekistano kilusi Kamila anksčiau gyveno Serbijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, o į Lietuvą ją atvedė meilė: ji sutiko lietuvį, su kuriuo yra susituokusi jau trejus metus. Nors matė daug šalių, Lietuva Kamilos širdį pakerėjo labiausiai.

„Visų pirma, mane nustebino moterys. Pamenu, pirmą kartą atvykau čia vasarą ir negalėjau atsistebėti: visos tokios gražios, pasitempusios, su suknelėmis sklendžia per miestą, tiesiog deivės“, – pasakoja Kamila ir pabrėžia, kad ją sužavėjo ne tik lietuvaičių išvaizda, bet ir būdas.

„Lietuvės labai laisvos: moteris čia gali kvėpuoti, būti savimi, iš jos nesitikima, kad būtų tik namų šeimininke ir kitų stereotipinių vaidmenų, kaip dažnai dar yra Uzbekistane“. Kaip pavyzdį palyginimui kosmetologe dirbanti moteris prisimena, kad jos specialybę merginos gimtinėje dažnai renkasi ir dėl to, kad ji yra skirta darbui tik su tos pačios lyties atstovėmis. „Tada gali būti rami, kad vyras neturės priekaištų“, – šypsosi Kamila akcentuodama, kad dėl tokių žydinčių Lietuvos moterų turime padėkoti ir supratingiems, palaikantiems Lietuvos vyrams.

„Aišku, mano vyras pats nuostabiausias iš visų“, – juokiasi humoro jausmo nestokojanti Kamila.

Lietuviai dieną šaltesni, vakare – pašėlę

Kamila neslepia ir pati turėjusi išankstinių nuostatų apie lietuvius.

„Uzbekistane kalbama, kad žmonės iš Baltijos šalių yra labai šalti. Tačiau tai tikrai netiesa! Taip, galbūt dėl prastesnio oro jūs esate ramesni: kai lyja lietus, juk norisi pasislėpti. Tačiau aš visada sakau: palaukite vakaro ir nueikite į klubą! Tada pamatysite, kokie iš tiesų pašėlę ir draugiški yra lietuviai!” – juokiasi moteris ir papildo, kad kasdienėse situacijose lietuviai gali būti netgi šiltesni, paslaugesni už jos tautiečius.

„Kai čia atvykau ir nieko nežinojau, man visi labai, labai padėjo. Ir šiaip nesu mačiusi, kad esant problemai lietuvis numotų ranka ar nežinotų ko imtis. Jūsų visada ieškote ir randate sprendimą, visada žinote, ką daryti! Tuo metu, kai kuriose kitose šalyse žmonės mėgsta patingėti, apsimesti, kad nieko nebuvo“, – komplimentų lietuvių būdui negaili moteris.

Kamila į „Lietuvos balso“ sceną lips neturėdama didelės sceninės patirties, nors dainuoja ilgai.
„Dažniausiai dainuoju duše, todėl mano pagrindinė auditorija – kaimynai už sienų. Tačiau jau daug metų girdžiu draugų ir artimųjų raginimus parodyti savo talentą daugiau žmonių, tad nusprendžiau pabandyti“, – šypsosi moteris, kuri jau neblogai kalba lietuviškai, tačiau jos aklųjų perklausų daina bus uzbekiška, pasakojanti apie moterį ir jos išgyvenimus.

Kaip seksis Kamilai, LNK žiūrovai galės pamatyti jau šį sekmadienį, 19.30 val., per LNK.

Interviu su „Lietuvos balso“ dalyve Kamila:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją