Šventės neatsiejamos nuo laiko su artimaisiais, o štai italas Gian Luca giminių turi itin daug. Ir nors daugelis pagalvotų, kad didžioji žinomo vyro šeimos dalis gyvena Italijoje, laidoje paaiškės, kad pusbrolių ir kitų artimųjų jis galėtų rasti net Argentinoje, rašoma spaudos pranešime.

Tai ypač prajuokins laidos vedėją Mindaugą Stasiulį. „Jis visur turi šeimą, o jeigu neturi – jis ją padaro, kaip kad Lietuvoje. Atvažiavo, pamatė, kad čia dar neturi šeimos, ir nusprendė ją padaryti. Ir padarė tokią, kad dabar Lietuvoje Demarkai gyvens šimtus metų!“ – juoksis jis.

Kalėdos itin didelę reikšmę turi ir Gian Lucos žmonai Eglei, mat ji rankomis geba nupinti pačius gražiausius šventinius vainikus. Kaip pasipuošti šventėms, ji parodys ir laidoje. „Į vainikus man visuomet patinka įpinti kokią mintį. Tad pagalvojusi, kaip apjungti Italiją su Lietuva, šįkart pasirinkau lietuviškas avižas ir itališkus artišokus“, – pasakos ji puošdama šventinį vainiką.

Savo ruožtu Gian Lucos ir Eglės vaikai drąsiai pasakos apie gautas dovanas, o vyresnėlė dukra atskleis, kokia gauta dovana kadaise yra labai nusivylusi. Savo nuomone apie prastas dovanas pasidalins ir pats Gian Luca. „Vyrai Lietuvoje kažkodėl visuomet gauna kojines arba šalikus…“ – sakys jis.

Šventės neįsivaizduojamos ir be vaišėmis nukrautų stalų, tad šį vakarą laidos vedėjai pakvies šeimą paragauti įvairiausių gardumynų – arba bent jau taip atrodys jiems.

„Vienas didžiausių iššūkių per mano gyvenimą yra lietuviškos Kūčios. Ta „maloni“ silkė… Bet nenoriu gadinti santykių su uošviais“, – sakys Gian Luca, kuris per tiek metų silkės prisipažins vis dar neprisijaukinęs.

Ne ką mažiau susižavėjimo Gian Lucai teikia ir kisielius, kuris kartą yra išsipylęs jo automobilyje. Tačiau didžiausią nuostabą virtuvės šefui iki šiol kelia ant Kūčių stalo randami lietuviški grybai. „Noriu parodyti vieną dalyką, dėl kurio užsieniečiai lieka traumuoti. Dėl kokios priežasties Lietuvoje yra tradicija serviruoti „seiliuotus“ grybus?“ – klaus Gian Luca, rodydamas į patiekalą.

Tiesa, visos šios vakarienės metu didžiausią nepasitikėjimą Gian Lucai kels ne šventiniai patiekalai, o prisiminimai iš ankstesnių „Gero vakaro šou“ laidų, kai vedėjai jį kvietė neeilinėms, iššūkių pilnoms vakarienėms. Kaip paaiškės šio vakaro žaidimo metu, ši šventinė vakarienė taip pat nebus iš maloniųjų.

„Aš žinojau, kad blogai baigsis – visą dieną turėjau tokią nuojautą, kad atvažiuosiu, ir kažkas bus“, – sakys Gian Luca, ir pasiryš priimti vedėjų žaidimo taisykles.

Atviri pasakojimai apie Gian Lucos gausią šeimą ir kalėdinio stalo iššūkio skrandžiui žaidimas – jau trečiadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją