„X faktoriaus“ dalyvis labai vertina patirtį, kurią įgijo grodamas gitara ir dainuodamas Londono gatvėse. Atvykęs į svetimą šalį, Dovydas nerado būdo, kaip įsilieti į sceną. Vaikinas susirado darbą, su dviračiu išvežiodavo maistą. Dirbant neliko laiko muzikai, tačiau noras dainuoti ėmė viršų. Taip Dovydas išėjo groti į gatvę, kur galėjo muzikuoti ir kartu užsidirbti.

Atsirado naujų pažinčių, gabų lietuvį pradėjo kviesti groti į restoranus, barus, vakarėlius. „X faktoriaus“ dalyvis pasakoja, kad lietuviai yra ramesni nei britai, tačiau į vakarą visi supanašėja – nori pasilinksminti.

„Prisiversti išeiti į gatvę buvo labai sunku. Kai išsinuomojau kolonėlę su baterijomis, dvi savaites niekur neišėjau, tiesiog mokėjau pinigus... Žengti pirmą žingsnį buvo labai baisu. Pamėginau nueiti į „Piccadilly Circus“ Londono centre. Galvojau, ateisiu ir palauksiu, kol kitas baigs groti. Pamačiau, kad žmonės ateina iš pačio ryto, susidaro grafiką...

Yra galvojančių, kad jei groji gatvėje, tau kažkas nepasisekė – gal neturi namų, neuždirbi pinigų. Gatvėje aš išmokau daugiausiai – kaip reikia pasirodyti, kaip dainuoti, kaip bendrauti su publika. Žiūriu kiekvienam manęs klausančiam žmogui į akis – man labai įdomu“, – sako Dovydas.

Vienos tiesioginės laidos metu Justę Arlauskaitę-Jazzu pavadavęs Andrius Mamontovas pasiūlė Dovydui grąžinti gitarą. Dalyvis juokiasi, kad scenoje dabar jau drąsiai jaučiasi ir be jos.

„Supratau, kad esu nepriklausomas nuo daiktų. Niekad nemaniau, kad slepiuosi už gitaros, tiesiog man patinka dainuoti gyvai. Projekto scenoje jaučiuosi užtikrintas, galiu dainuoti su gitara, galiu ir be... Jei reikėtų, galėčiau ir su pianinu. Tik reikėtų pasimokyti“, – šypsosi Dovydas.

Dabar, būdamas „X faktoriaus“ scenoje, kitų dalyvių Dovydas nevadina konkurentais. Įvardina juos kaip savo draugus, kuriuos visuomet norisi pamatyti šeštadienio repeticijos metu, pamatyti, kaip jiems sekasi. Taip pat Dovydui visuomet smalsu, kaip jį aprengs šou stilistų komanda.

Dovydo ir kitų dalyvių pasirodymas „X faktoriuje“ – jau šį vakarą, 19.30 val. per TV3!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)