Anglijoje gyvenanti keturių sūnų mama daug metų užsiėmė įvairiausia veikla: dešimtmetį rašė tinklaraštį, buvo aktyvi socialiniuose tinkluose, rengė akcijas, renginius, užsiėmė rankdarbiais. Birutė itin drąsiai bei atvirai pasakojo ir apie asmeninį gyvenimą – verslo bankrotą, vyro paieškas, nakvynę arklidėse su naujagimiu, skausmingas skyrybas ir pabėgimą iš Lietuvos.

Tačiau, kaip rašoma pranešime spaudai, didžiausio populiarumo sulaukė po to, kai užsiregistravusi socialiniame tinkle Tik Tok pasidalino įrašu apie netvarką paauglių kambariuose, paskelbė konkursą vaikams susitvarkiusiems kambarius ir sulaukė šimtų tūkstančių peržiūrų.

Ką ji padarė kitaip nei dauguma norinčių išgarsėti, kodėl jos nevaržo amžius, ir ką pataria tėvams, bei jų vaikams, kariaujantiems tarpusavyje?

„Jeigu tėvai užsiimtų savimi tiek, kiek reikalauja iš vaikų, viskas būtų sustatyta vietose, ir visada, ypač su paaugliais galioja tik viena vienintelė taisyklė: jeigu nori, kad jis kažką darytų, eik pats ir daryk, nesakyk jam, eik pats ir daryk. Tada galbūt, ne 100 procentų, jis irgi pradės kažkaip krapštytis tau iš paskos. Niekada vaikas neina priekyje, visada tėvai eina priekyje. Norit, kad vaikas negertų, o ką darot patys? Norit, kad nerūkytų, o ką darot patys? Atsakymas ne vaikuose, o suaugusiuose žmonėse, tėvuose, ir tai žiauriai nepatogu girdėti. Man sako: oj ne, ne, aš toks gerutis... Vaikui sakoma: drožk pasiklot lovą, tada aš sakau: o pats lova kloji? Susitvarkyk spintą – o tavo spintos tvarkingos? Nėra kito kelio, visi atsakymai mumyse...“, – pasakoja B. Jakučionytė.

Per parą „TikTok“ socialiniame tinkle išgarsėjusi Birutė tapo pirmąja tiek dėmesio sulaukusia lietuve, o jos įrašas apie betvarkę paauglių kambariuose buvo peržiūrėtas daugiau nei 200 tūkstančių kartų. Šiandien socialiniame tinkle „TikTok“ ji pasivadinusi Eksperte Jakučionyte ir toliau dalinasi ne tik juokingais, smagiais vaizdeliais, bet ir atsakinėja į jaunimui labiausiai rūpimus klausimus.

Gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“ – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją