Laidoje „Mamulės“ šįkart buvo kalbama apie priklausomybes. Laidos viešnia Beata neslėpė, kad anksčiau požiūris į svaigalus buvo kiek kitoks.

„Kai mes pradėjome dainuoti, muzikuoti grupėje „Funky“, buvome prieš narkotikus. Prieš beveik 30 metų mes žinojome, kad tik narkotikai yra blogis. Tuo tarpu jei kažkas rūkė cigaretę, jis buvo „kietas“ ir prie kompanijos. Mums mokykloje niekas nepasakojo, kad ir tai yra blogai. Tad džiugu, kad šiandien yra pasakyta, kad ir narkotikai, ir alkoholis, ir cigaretės yra blogis“, – kalbėjo atlikėja.

Beata prabilo ir apie karjeros pradžią, kuomet išgyveno išties smagias ir linksmas dienas.

„Vienas iš mūsų narių išėjo iš kitos grupės „Sel“, tuomet sukūrėme „Funky“. Kompanija buvo nemaža. Man tada buvo 13-14 metų, o populiarūs tapome per vieną naktį. <...> Aš pati niekada nerūkiau, bet mes vartojome alkoholį. Švęsti mokėmės iš mūsų muzikos grandų. Jie šventė, mes irgi šventėm kartu,“ – sakė ji.

Tiesa, ne visiems grupės „Funky“ nariams pavyko išvengti problemų – laidoje Beata patikino, kad su vienu grupės nariu dėl jo priklausomybės teko net atsisveikinti.

„Dauguma tų žmonių, kurie tada gėrė, dabar nebegeria ir rodo puikų pavyzdį. Manau, kad žmogus praeina kažkokį savo laikotarpį ir arba daro išvadas, arba ne, – tikino B. Wilkin. – Kai pasirašėme labai didelę sutartį ir ruošėmės pasauliniam turui, pastebėjau, kad vienas iš mūsų vokalistų ėmė iš manęs nuolat prašyti pinigų (jie būdavo laikomi pas mane). Jo limitas baigėsi, jis ėmė į skolą. <...> Po to sužinojom, kad pinigų reikėjo žolei. Viskas baigėsi tuo, kad jis į mane sviedė stiklinę su arbata. <...> Jis buvo išvežtas į Lietuvą, jį grupėje pakeitė kitas žmogus.“

Funky solistė Beata Wilkin

Beata tikino, kad, jos žiniomis, buvęs grupės narys išvyko dirbti į kitą šalį, tačiau atlikėja prisiminė ir netikėtą susitikimą Lietuvoje.

„Buvo didelis karštis. Mes važiavome į koncertą. Susitikome autostradoje. Pastebėjau, kad jo žmona dėvi tamsiai mėlyną golfą, tamsiai mėlynus džinsus ir akinius. Supratau, kad užtepta pudra ir drabužiai dengia mėlynes“, – laidoje kalbėjo atlikėja.

B. Wilkin tikino jau susidūrusi ir su kitu atveju – kiek anksčiau garsi moteris besitvarkydama pastebėjo, kad sūnus turi elektroninių cigarečių.

„Skalbdama rūbus suradau kažkokį daiktą – nesupratau, kas tai yra. Kadangi mes su Tomo (tuomet 16 metų) tėčiu negyvenam kartu, iš karto nufotografavau ir nusiunčiau jam. Mes pasitarėm, nusprendėm, kad reikia atsisėsti ir su vaiku pasikalbėti. Atvažiavo tėtis, atsisėdom prie vieno stalo, jis pasakė griežtą žodį, aš irgi. Jis išklausė, – pasakojo „Funky“ lyderė. – Šiuo metu mano sūnui 19 metų ir jis rūko. Aš sakau, kad tai yra blogai, bet kadangi jis yra pilnametis, sprendžia pats.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)