Maistas yra ne tik didelis malonumas, bet ir nepamainomas energijos šaltinis, tačiau, kaip ir bet kur gyvenime, svarbu nepamiršti saiko. Deja, šiuolaikinė visuomenė saiko jausmą dažnai ignoruoja, yra linkusi savęs nevaržydama vartoti įvairiausius maisto produktus, neatsižvelgdama į jų naudingumą ir kiekį, rašoma pranešime spaudai.

Sveikatos ir sveikos gyvensenos laidoje „Sveikas rytojus“ buvo diskutuojama, kodėl žmonės yra linkę persivalgyti, kiek iš tikrųjų maisto turėtume suvartoti ir kaip teisingai maitintis, kad išvengtume papildomų kilogramų atsiradimo.

Aktorė L. Kalpokaitė laidoje atviravo, kad su netinkamais mitybos įpročiais kovojo ne vienerius metus, o patirtas stresas privedė ne tik prie organizmo išsekimo, bet ir sutrikdė virškinimo sistemos veiklą.

„Vienu metu man buvo visiškai sustojęs virškinimas. Medžiagų apykaita organizme buvo stipriai sutrikusi. Tai yra košmariška būsena, nes tu visą laiką jautiesi sotus. Svoris tuomet, matyt, augo dėl pastovaus streso, dėl įvairiausių pakitimų, susijusių su amžiumi. Prisimenu, kad tuo periodu labai blogai jaučiausi. Visuomet jausdavausi pavargusi, būdavo silpna, susikaupti galėdavau tik trumpam, labai blogai miegodavau“, – sunkiais išgyvenimais dalinosi aktorė L. Kalpokaitė.

Tačiau supratusi, kad taip gyventi nebegali, žinoma aktorė kreipėsi pagalbos į medikus. Su gydytojų pagalba ji ne tik susitvarkė organizmo veiklą, bet ir atsikratė įspūdingo skaičiaus papildomų kilogramų.

„Aš labai griežtai laikiausi naujo gyvenimo ritmo ir per 8 mėnesius numečiau 23 kilogramus. Net nepastebėjau, kaip tie kilogramai nukrito. Svorį numečiau ne dėl to, kad aš turėjau būtinai to svorio atsikratyti, bet dėl to, kad norėjau išjudinti organizmą. Norėjau, kad jis pradėtų taisyklingai dirbti. Tokie dalykai gan pavojingi, bet aš viską dariau su gydytojo priežiūra“, – apie svorio metimą atviravo žinoma aktorė.

Aktorė pasakojo, kad tokius svorio pokyčius įtakojo mitybos pasikeitimai. Moteris su sutuoktiniu atsisakė nereikalingų angliavandenių, į savo racioną įtraukė daug daržovių ir šiandien jaučiasi nepalyginimai geriau.

„Norėčiau būti grakštesnė, bet kai pagalvoju, kiek man metų, tai suprantu, kad sveikata yra gerokai brangiau“, – atviravo pašnekovė.

„Sveikas rytojus“ – 12 val. per TV8 televiziją!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją