Karščiausia diskusija užvirė laidos dalyviams diskutuojant apie Seimo narių algas – daugeliui Lietuvos žmonių atskaitos taškas yra parlamentaro užmokestis, rašoma pranešime spaudai.

Kaip sako jaunoji Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, pasikalbėjus su draugais, „supranti, kad tavo mažiausias atlyginimas iš visos aplinkos“. Seimo narė uždirba kiek daugiau nei 2 tūkstančius eurų.

17 metų Seime dirbantis Kęstutis Masiulis tvirtina, kad atsižvelgiant į milžinišką stažą parlamente dabar gauna 2,7 tūkst. eurų į rankas. Jei dirbtų universitete, galėtų gauti ir 10 tūkstančių.

Pasak Aušros Maldeikienės, tokios mažos Seimo narių algos yra grėsmė nacionaliniam saugumui.

„Alga yra beprotiškai maža, palyginti su kompetencijomis, kurias žmogus turėtų turėti. Tai tiesioginė grėsmė nacionaliniam saugumu, nes normalių smegenų už tokius pinigus nusipirkti negalima“, – rėžė Maldeikienė.

Politikė buvo atvira: Europos parlamente jos atlyginimas praėjusį mėnesį buvo 7315 eurai, už kiekvieną darbo dieną europarlamentarams mokami 338 eurai dienpinigių, taip pat išmokamos kompensacijos už laiką, sugaištą vykstant į posėdžius.

„Viską sudėjus, išeina 13-15 tūkstančių eurų į rankas. Beje, atlyginimas auga kiekvieną sausio 1 dieną jį perskaičiuojant pagal Belgijos infliaciją“.

Pasak Aušros, gerai uždirba ir jos padėjėjai EP.

„Padėjėjas Lietuvos Seime gaudavo 1,3 tūkst., o EP – apie 5 tūkst.“, – sakė Maldeikienė.

Beje, įsiplieskus aršioms diskusijos laidoje, Seimo narys Valdemaras Valkiūnas pareiškė, kad Aušrai Maldeikienei... trūksta sekso.

„Kas jums aktualu, tą ir kalbat. Vyrai tada pasakoja anekdotus apie seksą, kai jiems nėra to sekso. Ir jums trūksta sekso, trūksta kažko, kad galėtumėte nuleisti garą“, – sakė Seimo narys, užsitraukdamas Maldeikienės rūstybę.

„Taip, gyvenu separacijoje, mane vyras paliko prieš 6 metus, esu praktikuojanti katalikė ir laikausi celibato. O jūs rodote panieką moterims. Kai pamatai tokius vyrus kaip jūs, supranti, kad labai gera vienai. Vyras leidžia vyresnei moteriai aiškinti, kad jai trūksta sekso. Jeigu vyras yra vyras, jis niekada neklaus moters tokio klausimo. Šis žmogus pademonstravo, kad jis nėra vyras“, – į vatą nevyniojo europarlamentarė.

Išgirdęs šiuos Maldeikienės kaltinimus, Eduardas Valkiūnas pasiūlė... pasitikrinti.

Visa audringa diskusija – šį vakarą, 19.30 val., LNK televizijos laidoje „KK2 penktadienis“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)