„Amžius dažnai būna be skaičių. Juk tai ne vairavimo teisės, kurios turi galiojimo laiką. Dažnai vyrauja nuomonė, jog jaunimui vyresni Žmonės yra neįdomūs. Vyresni žmonės patys puikiai žino, kuo jie gyvena, o ši laida bus kaip tarpininkas tarp vyresnės ir jaunesnės kartos“, – pranešime spaudai apie naująją laidą pasakoja A. Žukauskienė.

Visose laidose žiūrovai išvys du pasakojimus apie žavius ir aktyvius vyresnio amžiaus žmones bei pokalbį su kviestiniu svečiu. Pasakojimus rengs meluojančių pasų savininkai Henrikas Vaitiekūnas ir Zina Paškevičienė, o jų herojais taps žmonės iš visos Lietuvos – tiek žiūrovams jau puikiai pažįstami, tiek paprasti, bet gyvenantys ne ką mažiau įdomų gyvenimą.

Kviestinius laidos svečius kalbins A. Žukauskienė, o ekspertės vaidmuo teks informatikos mokslų daktarei ir knygos apie prasmingą gyvenimo būdą „Niekada nevėlu gyventi“ autorei Janinai Radvilei.

Anot laidos prodiuserio Juro Jankevičiaus, laida palies daugelį ekonominių ir socialinių problemų, su kuriomis šiandien susiduria sulaukusieji vyresnio amžiaus: „Norime parodyti, kad šiandiena yra visiems. Neteisus darbdavys, kuris sako, jog jei tau 70, tu negali dirbti. Vyresnio amžiaus žmonės – dalis mūsų gyvenimo, jie gali prisidėti, tik galbūt keičiasi jų funkcijos.“

„Mano pasas meluoja“ debiutuos su pasakojimu apie „Sūduvos močiučių“ klubo futbolininkes, kurios, propaguodamos aktyvų gyvenimo būdą, sėkmingai laužo nusistovėjusį stereotipą, jog aktyvus sportas – tik jaunimui. Studijos svečio kėdėje išvysime humoristą Paulių Ambrazevičių, kuris su J. Radvile diskutuos apie tai, kaip derėtų kreiptis į vyresnį žmogų ir ar tikrai tinka tokie kreipiniai kaip „senjoras“, „močiutė“, „pensininkas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją