„Liepos 27 dieną teko dalyvauti pasitarime, kur pagrindinis iškeltas klausimas buvo apie lietuviško futbolo perspektyvas. Tai politikai išreiškė nepasitenkinimus, buvome pasiruošę pristatyti biudžetą, kiek ir kaip mes investuojame, bet buvo kalba konkrečiai apie futbolo valdymą LFF įstatus, apie FIFA bei UEFA tiesioginį valdymą ir t.t. Tai ką padarė futbolo federacija? LFF iškart, liepos 28 dieną, kreipėsi į FIFA ir UEFA, išdėstydama savo poziciją dėl to, kas atsitiko diena anksčiau. Ir dabar turime raštą, kurį ištransliuosime visai žiniasklaidai, politikams bei suinteresuotoms šalims. Noriu pasakyti, kad LFF su FIFA ir UEFA dirba ne taip, kad, kaip sakoma, pribėgdama.

Mes dirbame kiekvieną dieną, turime eilę projektų, drauge investuojame tiek į Lietuvos infrastruktūrą, tiek techninį departamentą, programas, į „minkštąsias dalis“. Mes dirbame daugybėje darbo grupių, mūsų įstatai kiekvienais metais atnaujinami. Tai yra procesas, nes keičiasi ir Lietuvos įstatymai. Tai davus užklausą į FIFA ir UEFA patvirtinta, jog mūsų įstatai atitinka visiems įstatams bei statutams tarptautinių federacijų.

Taip pat tame pačiame laiške gavome ir atsaką, kad mes esame nariai tiek FIFA, tiek UEFA ir bet koks trečiųjų šalių kišimasis pažeidžia mūsų, kaip narių įsipareigojimus, nes mes turime būti nepriklausomi nuo nieko.

Mes kalbame, nesupykit, apie absurdą, kažkur spaudoje skaičiau, jog valdžia nori išleisti atskirą įstatymą apie futbolo federacijos valdymą. Tai palaukit, juk asociacija turi būti nepriklausoma, ji atitinka visus Lietuvos teisės aktus, tai tas specialus įstatymas turi įteisinti ką? Ir dėl ko?

Kad nėra rezultatų, mes patys pirmi sakome, kad jų nėra ir viską darome, kad jie atsirastų. Investuojame į futbolą, infrastruktūrą, trenerius, programas... Tad norėtųsi susėsti prie bendro stalo su politikais ir pasakyti: žiūrėkite, mes beldėmės pas jus jau kelinti metai, o jūs pagaliau dabar sakote, kad yra problema? Norime, kad ateitumėte ir padėtumėte futbolui. Futbolui, o ne futbolo federacijai – akademijoms, „Žalgiriui“, kitiems klubams, kurie galėtų auginti pamainas Lietuvos nacionalinėms rinktinėms“, – laidoje sakė T. Danilevičius.

Jis teigė nežinantis, kaip pasiekti rezultatų, jei šiuo metu yra nesudaromos padorios sąlygos net vaikams, norintiems žaisti futbolą. Todėl, anot jo, reikia keisti ne LFF įstatus, nes jie atitinka visus reikalavimus.

Visą laidos vedėjų bei T. Danilevičiaus diskusiją galite pamatyti laidos „Sporo baras“ įraše straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją