„Kai žaidžiame Europos turnyruose taip būna visada. Praėjusiais metais tribūnose dainuodavo „Lambada“, šiemet vėl įnešė naujų vėjų“, - apie garsiai stadione dainuotą visiems gerai žinomą hitą „Karalių paslaptys“ kalbėjo S. Mikoliūnas.

Kaip visa tai atrodė, galima pamatyti laidos „Sporto baras“ įraše straipsnio viršuje. Vedėjas Jonas Nainys teigė pats buvęs tarp sirgalių ir tokio palaikymo nematęs net lietuviška religija vadinamo krepšinio rungtynėse.

„Mums tai taip pat nauja, mūsų gerbėjai vis kažką sugalvoja ir mums tai tampa siurprizu. Šokis irgi buvo sugalvotas jų iniciatyva, tai labai užveda. Kai varžybų pradžioje visi skandavo mūsų komandos pavadinimą net šiurpai ėjo per odą. Nuostabi atmosfera ir, kas svarbiausia, geras rezultatas“, - džiaugėsi Vilniaus „Žalgirio“ kapitonas.

Laidos vedėjai teigė, jog retas atvejis, kad futbolas Lietuvoje sukuria tokią šventę – sostinėje ne tik stadione, bet ir gatvėse bei baruose, ir prieš varžybas su Malmo komanda, ir po jų, buvo galima pamatyti nemažai žmonių, pasipuošusių futbolo komandos atributika, skanduojančių palaikymo žodžius ir panašiai. Tačiau, anot jų, tai tik pirmas žingsnis, galima sakyti, lyg pirmas kėlinys. Malmo komanda buvo itin stipri varžovė.

„Tikrai tuo momentu pasidžiaugėme, tačiau apie euforiją čia dar anksti kalbėti. Komanda tikrai supranta, kad laukia daug sunkesnės rungtynės Švedijoje. Nes kai žaidi Europos turnyruose, daug lengviau žaisti namuose, taip buvo ir pirmam mūsų kvalifikacijos etape. Puikiu to įrodymu tapo varžybos su Kosovo komanda, kaip mums sekėsi ten ir kaip čia“, - sakė garsus futbolininkas.

Paklaustas, ar taip veikia psichologija, kai girdi bei matai daug didesnį savų sirgalių palaikymą žaidžiant gimtąjame Vilniuje ir tau labiau sekasi, S. Mikoliūnas sakė, jog dalis sirgalių planuoja atvažiuoti palaikyti komandos ir į Malmę.

„Skambina man, rašo, perka bilietus. Yra tokių sirgalių, kurie visur kartu važiuoja, net per pandemiją vykdavo drauge ir palaikydavo mus už stadiono tvorų“, - sakė S. Mikoliūnas.

Visą laidą „Sporto baras“ su futbolininku, kuris taip pat kalbėjo apie būsimas varžybas, sportinį bei psichologinį pasirengimą, ir kodėl varžybas vadina „istorinėmis“, žiūrėkite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją