Pasak „Delfi“ vyriausiosios redaktorės Rasos Lukaitytės-Vnarauskienės, naujasis kolega užtikrins, kad kriminalinės naujienos pasieks skaitytoją dar greičiau ir bus sukurta papildomo aktualaus turinio: „Delfi siekia sutelkti visų sričių geriausius žurnalistus, nes tik taip galime savo skaitytojams pasiūlyti išskirtinį turinį ir greičiausiai pateikti naujienas. Esu girdėjusi juokaujant, kad J. Matonis į įvykio vietą kartais atvyksta netgi greičiau nei policijos pareigūnai. Visuomet sau keliame tikslą svarbiausias naujienas pranešti pirmieji, esu tikra, kad šį tikslą įgyvendinsime dar sklandžiau.“

Beveik visą karjerą televizijoje dirbęs J. Matonis sako, kad prisijungimas prie didžiausio naujienų portalo yra naujas ir jaudinantis gyvenimo etapas. Pasak jo, sulaukus viliojančio pasiūlymo apsispręsti nebuvo sunku. Iššūkių nevengiantis profesionalas tikina, kad labiausiai darbas internetinėje žiniasklaidoje jį žavi dėl galimybės informaciją skaitytojams pateikti kone realiu laiku.

„Kad ir kokia televizija būtų žavi, tačiau operatyvumo prasme ji gana archajiška, nes kol eteryje nepasirodo žinios, tol ir apie naujienas žiūrovai nesužino. Pasitaiko atvejų, kai apie įvykį per žinias pranešama praėjus beveik parai. Tuo tarpu internetiniame portale svarbiausia informacija skaitytojus pasiekia beveik tą pačią akimirką. Tai itin svarbu, nes žurnalistika man pirmiausia asocijuojasi su naujienomis, o jos – su operatyvumu“, – pasakoja J. Matonis.

Jaunius Matonis /Foto: Jurijus Azanovas

Nors ilgus metus žurnalistas yra siejamas su kriminalinėmis naujienomis, jis prisimena, kad posūkis į šią sferą buvo gana netikėtas. Karjerą televizijoje J. Matonis pradėjo darbuodamasis jaunimo laidoje „Labirintas“. Vėliau jis prisijungė prie neseniai įsikūrusio LNK ir dirbo politinių aktualijų laidoje „Monitorius“. Kitu pašnekovo karjeros laipteliu turėjo tapti darbas gyvenimo būdo laidoje. Tačiau paprašytas laikinai pavaduoti kolegą kriminalinių naujienų apžvalgoje iki šiandien darbuojasi būtent šioje srityje.

Pasiteiravus, ar nepaisant sukauptos ilgametės patirties, vis dar pasitaiko jį nustebinančių nutikimų, J. Matonis šypsosi, kad žurnalisto darbas neatsiejamas nuo vis naujų iššūkių. Pasak jo, atmintyje ypač įsirėžė darbas karštuosiuose taškuose. Jis tris kartus keliavo į Afganistaną, taip pat naujienas pranešinėjo iš Irako, Kosovo provincijos ir okupuotos Sakartvelo dalies.

„Lyginant su laiku, kai pradėjau karjerą, šiandien kriminalinių naujienų žurnalisto darbas kiek kitoks. Dabar matome mažiau atviro smurto. Tuo tarpu anksčiau buvo neramūs laikai, siautėjo įvairios grupuotės. Retą dieną negriaudėdavo sprogimai ar šūviai.

Čia reikia užsiauginti storą odą. Tai pavyko padaryti gana greitai, nes pastebėjau, kad į dalykus, kurie kitiems atrodo kraupūs, pradėjau reaguoti nebe taip jautriai“, – sako naujas „Delfi“ komandos narys.

„Delfi“ portale dirba ne vienas patyręs ir savo darbą puikiai išmanantis teisėsaugos naujienų žurnalistas: su naujienomis iš teismų ir išskirtinėmis istorijomis skaitytojus supažindina specialusis korespondentas Dainius Sinkevičius, apie teisėsaugos aktualijas informuoja Vytenis Miškinis, kriminalinių naujienų redaktorės pareigas penkerius metus eina Erika Venckutė, o kriminalų komandai talkina ir korespondentė Rita Gečiūnaitė.

2022 m. birželį „Spinter“ paskelbtas tyrimas rodo, kad „Delfi“ yra žinomiausias ir skaitomiausias portalas Lietuvoje. Net 63 proc. respondentų „Delfi“ nurodė kaip dažniausiai skaitomą, o 57 proc. apklaustųjų – greičiausiai prisimenamą portalą. „Delfi“ skaitytojai vertina kaip pagrindinį savo naujienų šaltinį, siūlantį daugiausiai turinio, plačiausią nuomonių įvairovę ir greičiausiai pranešantį naujienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją