Šiuo metu Indrė daugiausiai laiko skiria savanorystei, teikia pagalbą Ukrainai. Jau tapo įprasta, kad Indrė kone kasdien skuba į pagalbą čia atvykusiems ukrainiečiams, suranda jiems namus ir darbus, renka paramą daiktais ir drabužiais. O didžiausiu savo pasiekimu Rusijos invazijos į Ukrainą metu Indrė laiko tai, kad jai pavyko suorganizuoti, nupirkti ir išsiųsti į Ukrainą net dešimt gyvybės palaikymo įrangos aparatų, kurių Lietuvoje jau nebebuvo, bet jų buvo Vokietijoje. Užsibrėžusi tikslą juos gauti ir surinkti reikiamą pinigų sumą, Indrė tai įvykdė, nors vieno tokio aparato kaina siekia 103 000 eurų.

,,Savanorystė man atrodo savaime suprantamas dalykas, tiesiog jeigu tik gali, padėk kitam. Pradedant tuo, kad jei matai moterį, tempiančią sunkius nešulius, derėtų pasiūlyti ją pavežti ar tiesiog panešti tuos maišus, baigiant pagalba tiems, kas slaugo sergančius ar remia Ukrainos žmones.“

Indrės savanoriška veikla prasidėjo dar vaikystėje, kai ji vedžiodavo kaimynų šunis. Trapios sveikatos ir alergiška mergaitė negalėjo namie laikyti gyvūnų, tad padėdama kaimynams, Indrė pasidžiaugdavo augintinių meile ir dėmesiu.

Ligoninėse nuo gimimo dėl sunkios sveikatos daugybę laiko praleidusi mergaitė kabinosi į gyvenimą, ir jau nuo mažens žinojo, kad žmogaus gyvybė ir sveikata yra labai trapus dalykas, o tuo pačiu ir tai, kad mes patys esam atsakingi už tai, kad būtume sveiki ir laimingi. Tuo turėtų rūpintis ne tik medikai. Sunku patikėti, bet itin aktyviai sportuojanti ir žiemą eketėse besimaudanti moteris vaikystėje ilgą laiką kovojo už teisę gyventi, kol būdama paauglė suprato, kad pirmiausia ji pati turi norėti ir stengtis gyventi, ir ėmė sąmoningai stiprinti savo sveikatą.

Įkūrusi moterų iniciatyvos grupę ,,Mamų pasaulyje“, Indrė subūrė savo gerbėjas į renginius ir sukūrė sistemą, kaip padėti mamoms, auginančioms sergančius ar neįgalius vaikus, taip pat mamoms, kurios slaugydamos savo vaikus dieną ir naktį, prarado socialinius įgūdžius ir pasitikėjimą savimi. Per Indrės renginius susibūrusios moterys padeda toms, kam reikia naujos profesijos ar darbo. Tokiu būdu Indrė įdavė veiklos meškeres jau daugybei moterų, kurios šiandien džiaugiasi atradusios veiklą už namų ir ligoninės sienų.

Viena iš tokių moterų ir laidoje kalbinta Sonata, kuri ne tik pati išmoko masažo, kurio reikėjo jos sergančiai dukrai, bet ir įkūrė reabilitacijos dienos centrus vaikams su negalia, kur jie gauna kvalifikuotos pagalbos, kur dirba geriausi specialistai.

Laida ,,Savanoriai“ – jau šį šeštadienį 13.30 per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją