J. Valančiūnas Lietuvoje lankosi kaip svečias, tačiau sugrįžti į gimtinę jam visada labai gera.

„Viskas gerai, viskas faina. Į Lietuvą visada gera grįžti po darbų, visada skubame, lekiame čia po sezono kuo greičiau. Smagu grįžti, nes čia – ir draugai, ir šeima, ir kultūra ta pati. Niekas neatstos namų, kaip sakoma“, – tikino jis.

Laidos vedėjas Jonas Nainys atkreipė dėmesį, kad besisvečiuodamas Naujajame Orleane jis pastebėjo, jog tai – ramus, mažiau naktinių linksmybių pasiūlantis miestas. To neneigė ir ten gyvenantis J. Valančiūnas.

„Ten kitokia kultūra, taip, ten daugiau laisvo džiaziuko, austrės, barbekiu, vis tiek – tai miestas pietuose. Tai kiek kitoks miestelis, kuriame visi atsipalaidavę, viskas faina, saulytė šviečia. Visi savo tempu, kaip sakoma. Aš gyvenu 20 minučių nuo treniruočių salės, nes vis tiek daugiau treniruojiesi, nei žaidi“, – dalijosi pašnekovas.

Pasirodo, kad sporto bare yra paties J. Valančiūno vardo sumuštinis, kurio ragavo ir pats krepšininkas.

„Esu girdėjęs apie tai. Esu valgęs per brolių uždarymą [Lavrinovičių karjeros baigimo renginys]. Tai buvo vėlyvame meniu. Paklausiau, ką turi. Atsakė, kad mano burgerį“, – nusijuokė J. Valančiūnas.

Eteryje lietuvis pasidalijo ir savo mitybos kasdienybe. Laidos svečias pripažino, kad dėl didelio tempo ir užsitęsiančių darbo valandų jam ne visada pavyksta maitintis sveikai.

Jonas Valančiūnas / FOTO: LSU

„Prisižiūrėti sezono metu neišeina, nes varžybas kartais baigi ir 10, kol susitvarkai, nueini į dušą – jau 11 valanda, po to sėdi į autobusą, lėktuvą, o ten tokiu laiku gauni kokį mėsainį ar dar kažką panašaus. Nepasirinksi. Nebus tau kaip restorane, kad gali paimti salotų su vištiena. Visko būna.

Vis tiek – ką įsidėsi į savo kūną, tą ir turėsi. Tai yra tavo degalai. Kaip ir į mašiną nepili pačio blogiausio benzino, taip pat norisi ir į kūną įdėti kažką gero, kad būtų tau energijos, jog gerai jautumeisi kitą dieną, nes būna, kad laukia dvi varžybos iš eilės. Kitą dieną vėl reikia žaisti, keltis ir rodyti rezultatą. Ką įdėti – tą turėsi“, – pakartojo jis.

Pasiteiravus, ar namuose jam maistą gamina žmona, o gal – šefas, sportininkas neslėpė po savo stogu turėjęs profesionalą.

„Turėjau šefą. Tai buvo geriausias žingsnis, kokį esu padaręs, nes tau būna visiškai kitoks jausmas: sudėliota dieta, savijauta, svoris, energija – iškart viskas kitaip. Esu visiškai mėsaėdis, nesu vegetaras, valgau viską, bet svarbu natūralūs, švieži maisto produktai. Dabar pasirinkimo pilna, tai linkstu į sveikesnę pusę“, – dalijosi krepšininkas.

Laidos vedėjai pašnekovo pasiteiravo ir apie alkoholį bei jo vartojimą. Pavyzdžiui, ar vakarienės metu su komanda Jonas leidžia sau vyno taurę?

„Manau, proto ribose, jei tu žinai, ką darai. Viskas nuo tavęs priklauso, jei išgeri vieną ar dvi taures per vakarienę, man atrodo, nieko čia blogo“, – atviravo jis.

Jonas Valančiūnas

Ne paslaptis, kad J. Valančiūnas neseniai atšventė jubiliejų – savo 30-ąjį gimtadienį. Ar pasaulyje žinomas vyras jaučiasi savo kailyje ir kaip jis pasikeitė?

„Tikiuosi, kad [30 metų] dar nedaug. Nors sakoma, kad tai – karjeros 50-metis, – nusijuokė jis. – Vis tiek tu praleidi laiko aikštelėje, tad kaskart mokaisi, kyla tavo žinių lygis, supratimas, atsiranda patogus jausmas aikštelėje. Jau jautiesi patogiai, nes esi buvęs skirtingose situacijose, todėl labiau pasitiki savimi, žinai, kaip susitvarkyti su vienokiomis ar kitokiomis situacijomis. Įgavau daugiau pasitikėjimo savimi.“

Jono kraujyje – Lietuva, todėl baigęs karjerą jis svajoja savo gyvenimą kurti būtent čia.

„Galiu prisišnekėti labai daug, bet kol kas gyventi JAV planų neturiu. Nemanau, kad turėti namus Amerikoje yra labai naudingas dalykas. Taip, nuvažiuoti, aplankyti smagu, bet gyventi aš norėčiau Lietuvoje“, – dalijosi jis.

Visa tai ir dar daugiau – laidos įraše, esančiame šio straipsnio viršuje.

„Sporto bare“ žiūrovai kaskart sužino aktualiausias naujienas ir informaciją iš Lietuvos bei užsienio sporto pasaulio. Dėmesys skiriamas ir populiariausioms, ir mažiau žinomoms, tačiau itin įdomioms sporto šakoms.

Delfi TV laidą „Sporto baras“ žiūrėkite kiekvieną ketvirtadienį 20 val.

Jonas Valančiūnas

Prieš prisijungimą į rinktinę Valančiūnas taps treneriu

NBA klubo Naujojo Orleano „Pelicans“ vidurio puolėjas J. Valančiūnas, prieš prisijungdamas prie Lietuvos vyrų rinktinės, tapo treneriu. Po dvejų metų pertraukos Klaipėdoje vėl rengiama J. Valančiūno krepšinio stovykla, į kurią pakviesti talentingiausi Lietuvos penkiolikmečiai.

JV pats dalyvauja visose treniruotėse, kurias veda ir Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

„Labai smagu, kad po pertraukos galime atnaujinti stovyklas su geriausiais Lietuvos krepšinio specialistais. Man pačiam visuomet naudinga pasiklausyti jų patarimų. Patinka ir tai, kad savo patirtimi galiu dalytis su krepšininkais, kurie ateityje galbūt rinktinėje pakeis mane ir dabartinius komandos draugus“, – sakė J. Valančiūnas.

Stovyklą remia NBA ir „Nike“. Tad kiekvienas stovyklos dalyvis gaus „Nike“ aprangas, kojines, NBA kamuolius, kepuraites, marškinėlius ir „NBA Game Pass“ leidimus stebėti NBA rungtynes internetu.

Jonas Valančiūnas

Be K. Maksvyčio, su kuriuo J. Valančiūnas jaunystėje iškovojo visus svarbiausius titulus, treniruotes veda pirmoji JV trenerė Sinilga Bartaševičiūtė, krepšininką toliau tobulinęs Gintautas Regina, treneriai Darius Maskoliūnas, Darius Sirtautas, Donaldas Kairys, Robertinas Vilimas.

Stovyklos dalyviams specialią paskaitą apie krepšininkų psichologiją skaitys daktaras Šarūnas Klizas.

Stovykla vyksta liepos 18-21 dienomis V. Knašiaus krepšinio mokyklos salėje „Švyturio“ arenoje. Treniruotes stebėti gali ir krepšinio specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją