Pirmieji kovą pradėjo „Jonis“. „Juozinių proga pašposysim,“- šypso į ūsą Pranciškus Trijonis ir užtraukia smagią kantri dainušką „Gatvių žibintai“. Amberlife linksmai į taktą linksi galva ir trepsi koja. Pats užlipęs ant scenos savo gerbėjus nustebina lietuviškai dainuojama „Palinko liepa šalia kelio“.

Tiesa, turbūt net Robertas Kupstas būtų šią dainą atlikęs lietuviškiau, nes amerikietiškas Amberlife akcentas gerokai jautėsi šioje lietuvių liaudies dainoje. Galbūt dėl to pirmoji pergalė atiteko „Joniui“ 611:582.

Antroji kova. „My lover’s gone” - dainuoja Amberlife, o „Jonis“ su „Karvelėliu, paukštužėliu“ toliau švenčia Juozines: „Tiems, kas prie šventinio stalo - su palingavimais!”. Kol „Jonio“ gerbėjai lingavo, Amberlife fanai skambino ir šį kartą jis laimi 311:458.

Pergalė dainininką nuoširdžiai pradžiugina, o tokia puiki jo nuotaika nustebina net Komisaro padėjėją Skaivą, kuri nutaria išsiaiškinti, kokia gi Amberlife linksmumo priežastis. Pasirodo, nieko paslaptingo ar romantiško(nei šunį įsigijo, nei vaiko susilaukė) - jam tiesiog smagu, kad tuoj pasirodys jo naujas albumas.

Trečioji kova. „Jonis“ į sceną deleguoja skambaus balso dainininką Algirdą Šiuipį, kuris, pritariant „Jonio“ orkestrui, atlieka kažką panašaus į populiariųjų operų arijų šiupinį. Reginys ant scenos toliau džiugina Amberlife. Jis pats prisimena prieš dieną įvykusį „Depeche mode“ koncertą ir dainuoja jų „Enjoy the silence“.

Abiejų stovyklų gerbėjai labai aktyviai saviškiams siekia pergalės, rezultatas perkopia po 1000 balsų už kiekvieną, tačiau galiausiai 1042:1003 pergalę švenčia „Jonis“.

Ketvirtoji kova. Amberlife tęsia savo akustinę programą su „My way“, o „Jonis“ į sceną pasikviečia jaunąją dainininkę Jonę, kuri dainuoja „Mamytei“. Amberlife prieš mergaites, dainuojančias apie mamas, sunkiai begali laimėt - 764:697 dar vienas taškas „Joniui“.

Penktoji kova. „Jonis“ primena kadaise be galo populiarią „Mandoleną“, pagal „Makareną“. Salėje atsiranda žiūrovų, kurie net atsimena judesius, kuriuos reikia atlikti, skambant šiai melodijai.

Įdomu, kad Amberlife dainai „Fly“ nėra sukurtų specialių judesių, kuriuos žinotų bent jau visa Lietuva, bet Amberiui pavyksta laimėti, tiesa, vos keliais balsais - 535:543. Tačiau, nepaisant šios pergalės, visas varžybas 3:2 laimi „Jonis“.

Vyrai ruošiasi kovai „Va bank“ su Artu, kuris Komisarui prisipažįsta bijąs „Jonio“. Nors baimė ir nesutrukdė Artui visai ne prastai sudainuoti grupės „Erasure“ „Always“, tačiau net pasaulinio garso hitas, matyt, bejėgis prieš „Jonio“ „Brolius“ Jurgį, Antaną, Aloyzą ir Martyną...334:253 dar vienas „Jonio“ laimėjimas.

Ateinantį sekmadienį NML profesionalų kovų arenoje susitiks Irena Starošaitė ir „Balius“.

Šaltinis
Nacionalinė Muzikos Lyga
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją