Laidos svečias neslėpė, kad pastaruoju metu šalyje susidomėjimas krepšiniu buvo išties didelis.

„Televiziniai reitingai džiugina, lūžta net, pačios varžybos – irgi įdomios, neprognozuojamos. Per rungtynes Panevėžyje aš galvojau, pro kurią pusę įeiti, nes visas arenos žiedas buvo apsuptas, dar to nebuvau matęs, tai yra tikrai linksma“, – prisiminė jis.

Skelbta, kad į tuometines rungtynes Panevėžio arenoje susibūrė net 6480 žiūrovų. Tačiau Kauno „Žalgiriui“ nepavyko išvengti neišvengiamo. 32-ejus metus Lietuvos čempionato finale visuomet dalyvavę žaliai-balti 33-iąjį kartą iš eilės jo visgi nebepasiekė.

Kelią šalies krepšinio žaidėjams pastojo nuostabų sezoną sužaidęs Panevėžio „Lietkabelis“, kuris triumfavo pusfinalio serijoje 3:1 ir išvertė žalgiriečius iš sosto.

„Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis krimtosi, kad Kauno komanda šį sezoną atrodo taip blankiai.

„Pralaimėjimų buvo labai daug ir jie neprikėlė. Tų pamokų buvo nemažai – pradedant Eurolyga, tai persikėlė ir į LKL. Reikia daryti pasikeitimus, reikia atletiškumo, šviežio kraujo. Ne be reikalo toks sezonas ir tiek pasikeitimų tiek tarp žaidėjų, tiek tarp trenerių. Vadinasi, komanda šį sezoną serga ir nepavyksta jos taip lengvai išgydyti.

Nesinori drastiškai kalbėti, nes tai būtų nepagarba ir sau, ir žaidėjams, bet nepavyksta jos pagydyti. Visi stebisi, kodėl „Žalgiris“ šiemet pralaimi, bet taip jau yra, „Žalgiris“ pralaimi, nes turi problemų. Pralaimėjimai tikrai nestiprina komandos“, – dėstė K. Maksvytis.

Remigijus Milašius

Šiai pozicijai pritarė ir „Sporto baro“ svečias R. Milašius.

„Gerai Maksvytis pasakė – „Žalgiris“ serga. Kurioje vietoje serga, nežinau, bet, trenerio žodžiais, jis serga. Aš jį pažįstu labai gerai ir žinau, kad jis yra geras, talentingas treneris ir aš tikėjausi, kad jis su ambicijomis, toks jis ir yra – ambicingas. Manau, jis nesitikėjo, kad „Žalgiris“ žais dėl trečios vietos. Deja, gyvenimas yra toks.

Lietkabelis“ visą sezoną rodė gerą žaidimą. Ten yra jaunų, ambicingų vaikinukų komanda, ji yra gerai subalansuota, turi gerą trenerį. <...> Jie turi jėgos, sveikatos, noro, emociją“, – dėstė R. Milašius.

Laidos vedėjas pastebėjo, kad „Žalgirio“ biudžetas, lyginant su „Lietkabelio“, yra ženkliai didesnis, tačiau pašnekovas priminė, jog gerame žaidime ne visada viską lemia pinigai.

„Ne visada viską gyvenime lemia pinigai. Krepšinis yra komandinis sportas. Taip susidėliojo atmosfera komandoje, ta vadinamoji chemija, ambicingi žaidėjai, prisijungė patirtį turintys žaidėjai ir išėjo sezono rezultatas. Ateina momentas, kai jauni sprogsta. <...> Žaidėjai turi praeiti tam tikrus etapus, dėl to kainodara kyla, kartais žaidėjai ir anksčiau susprogsta ir tai lemia jau ne pinigai“, – šyptelėjo jis.

Eteryje aptarta ir situacija, kai po pralaimėtų varžybų „Žalgirio“ žaidėjai buvo pastebėti viename iš Kauno barų. Netrukus po to klubas socialiniuose tinkluose išplatino pranešimą ir patikino, kad tam nepritaria.

„Kauno „Žalgirio“ klubas apgailestauja, kad komandai ir jos sirgaliams išgyvenant sunkiausią sezoną nepriklausomos Lietuvos istorijoje, kai kurių komandos narių poelgiai neatitinka klubo pozicijos ir vertybių.

Klubas tokio elgesio netoleruoja ir aiškinasi situaciją. Nors iš rungtynių Panevėžyje sugrįžusios komandos didžioji dalis išsiskirstė po namus, kelių žaidėjų elgesys neatitiko klubo vertybių, todėl žaidėjams bus taikomos nuobaudos, numatytos pagal komandos vidaus taisykles“, – buvo rašoma oficialiame komentare.

Remigijus Milašius

Tokius įvykius Lietuvos krepšinio lygos prezidentas vertina atsargiai.

„Čia yra vidinių klubo taisyklių reikalas, bet ar žmogus neturi teisės ateiti į barą? Jei jis negeria alkoholio? Nežinau, kokios yra vidinės taisyklės, nes tai – konfidencialu, bet numanau, kad kalba sukasi aplink alkoholį. Tai jei žmogus užėjo pavalgyti ar atsigerti vandens, tai už ką jį bausti? <...> Jei ten nebuvo lėbaujama, nebuvo baliavojama ir nebuvo vartojamas alkoholis, tai nemanyčiau, kad ten didelė problema, visi mes žmonės“, – dėstė R. Milašius.

Pasiteiravus, ar sunku būti Lietuvos krepšinio lygos prezidentu, pašnekovas neslėpė, kad taip.

„Aišku, sunku. Šioje sporto šakoje, tai tikrai sunku. Čia sėdi klubų savininkai, kurie visi praktiškai yra milijonieriai ir jie yra valdyboje, todėl su jais reikia rasti bendrą kalbą, o visi turi savų interesų. Ir miesto interesai, ir klubo interesai“, – kalbėjo jis.

Laidos antroje dalyje apžvelgti ir svarbiausi tos savaitės sporto įvykiai. Visa tai ir dar daugiau – laidos įraše, esančiame šio straipsnio viršuje.

„Sporto bare“ žiūrovai kaskart sužino aktualiausias naujienas ir informaciją iš Lietuvos bei užsienio sporto pasaulio. Dėmesys skiriamas ir populiariausioms, ir mažiau žinomoms, tačiau itin įdomioms sporto šakoms.

Delfi TV laidą „Sporto baras“ žiūrėkite kiekvieną ketvirtadienį 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją