Lietuvos rinktinė turės 28 rungtynes per metus. Pasak laidos svečio, tai yra puiki naujiena visiems.

„Dėl to, kad geras paketas susiformuoja, tai reiškia, kad geros perspektyvos federacijos biudžetui, finansams ir pan. Kitas dalykas – kiekvienos rinktinės rungtynės yra gera krepšinio reklama, kuri veikia“, – pasakojo pašnekovas.

M. Balčiūnas pasakojo, kad ne tik pačios pergalės įkvepia žiūrovus, o ir apskritai gražus žaidimas. Pavyzdžiui, nutinka taip, kad po čempionatų į jaunimo lygą ateina ženkliai didesnis sportininkų skaičius, nei įprastai.

Mindaugas Balčiūnas

„Šiai dienai tikrai pagrįstai galima sakyti, kad rinktinė ir visa situacija yra subrendusi pergalei. Klausimas yra tas, kaip mes visi tą dalyką padarysime iki vienokio ar kitokio laimėjimo, bet potencialiai rinktinė yra iš tiesų subrendusi medaliams ir to labai linkėčiau ir tikiuosi, kad taip įvyks šiemet. 100-mečio metai, labai daug tos simbolikos“, – šyptelėjo Lietuvos krepšinio rinktinės generalinis sekretorius.

Pasiteiravus, galbūt nereikia rinktinei kelti didelių lūkesčių, kad po to netektų skaudžiai nusivilti, M. Balčiūnas mano priešingai.

„Lūkesčių reikia turėti, manau. Ir reikia matyti tikrą situaciją, žaidėjų nusiteikimą. Istoriškai žvelgiant, pavyzdžiui, analizuojant paskutinius 30 nepriklausomybės metų, tai maždaug kas 3 ar 4 metus visada ateidavo pergalė. Normalu, kad po laimėjimo ateina kelerių metų tarpas, bet po to vis tiek susikaupia ambicija ir ji realizuojasi. Dabar yra 7 metų tarpas. Žinoma, kad labai svarbu krepšinio bendruomenės emocinė būklė. Jau užtruko tas laikas, kai mes visi galėtume išlaisvinti tas gerąsias emocijas.

Mindaugas Balčiūnas

Kodėl aš sakau, kad šiemet tie lūkesčiai turėtų realizuotis, tai todėl, kad čempionatas yra netoli ir bus labai daug sirgalių, gerbėjų, kurie perka bilietus. Bendravau ir su Sėkla, kuris įsitrauks į tą agitaciją. <...> Plius, kelionė yra netolima ir nėra brangi. Gali sėsti į automobilį ir pasiekti Kelną, Berlyną. Bilietai nėra brangūs, jie – tikrai įperkami. Pirmam etapui tikrai protingos kainos, geras miestas. Net moksliškai įrodyta, kad sirgaliai prisideda prie sėkmės, jei yra geras palaikymas. Rinktinė jau alkana medaliams“, – pasakojo M. Balčiūnas.

Lietuvos krepšinio rinktinė grupės rungtynes žais Vokietijos Kelno mieste. Europos čempionatą mūsiškai pradės akistata su Slovėnijos komanda.

Pašnekovas pasidžiaugė, kad bėgant metams krepšinio talentų situacija Lietuvoje vis dar džiugina.

„Mes turime stuburą sekančiam dešimtmečiui. Čia kalba eina apie sekančius 15 metų, ar mes turime potencialiai laiminčios komandos sudėtį. <...> Tai yra Lietuvos krepšinio fenomenas, kuomet nuolatos sugebama išugdyti pasaulinio lygio talentus. Galbūt ne visada jie greitai atsiskleidžia, pavyzdžiui, jaunimo varžybose, bet šiandien situacija yra tokia, kad yra 14-16 žaidėjų, kuriuos reikės sutalpinti į 12. <...> Tai yra gerąja prasme problema, kai turime daugiau potencialių žaidėjų“, – dalijosi jis.

Mindaugas Balčiūnas

„Delfi“ primena, kad šiemet minimi Lietuvos krepšinio šimtmečio metai – 1922 m. balandžio 23 d. Kaune įvyko pirmosios šalyje oficialios krepšinio varžybos, o 1937 m. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmąkart tapo Europos čempionais.

Krepšinio šimtmečio minėjimo tikslas – pažymėti šalies krepšinio sukaktį, tvirtinti krepšinio ne tik kaip sporto, bet ir dalies nacionalinio identiteto, bendrinės kultūros dalies reikšmę.

Krepšinis yra populiariausia sporto šaka Lietuvoje, išugdžiusi daug žinomų sportininkų, trenerių, teisėjų, turinti gausų šios sporto šakos mėgėjų ir sirgalių būrį, o Lietuvos krepšininkų laimėjimai garsina šalies vardą pasaulyje.

Minint šalies krepšinio šimtmetį numatyta parengti ir visuomenei pristatyti dokumentinių kino filmų ir televizijos laidų ciklų, istorinių knygų, surengti ne mažiau kaip 1000 sporto varžybų ar sporto renginių.

„Sporto bare“ žiūrovai kaskart sužino aktualiausias naujienas ir informaciją iš Lietuvos bei užsienio sporto pasaulio. Dėmesys skiriamas ir populiariausioms, ir mažiau žinomoms, tačiau itin įdomioms sporto šakoms.

Delfi TV laidą „Sporto baras“ žiūrėkite kiekvieną ketvirtadienį 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją