Pirmoji stotelė keliautojų sąraše – arabiškų spalvų bei aromatų kupina saulėtoji Hurgada. Kadaise tai tebuvo paprastų žvejų ir naftos ieškotojų kaimelis. O šiandien Hurgada yra tituluojama didžiausiu Egipto turizmo centru.

Kiekvienoje kelionėje, tik atvykus į naują šalį, oro uosto prieigose vedėjai kaskart metė monetą. Ji nulemdavo abiejų vedėjų kelionių biudžetus: vienas iš jų gaudavo belimitę kortelę ir galėdavo leisti laiką visiškai neskaičiuodamas pinigų, o kitam vedėjui visai savaitgalio kelionei būdavo skirta vos 100 eurų.

„Mes nežinojome, kaip viskas bus iki tol, kol neiškrisdavo herbas arba skaičius. Kad ir kaip bebuvo, netikėtumų netrūko“, – teigė A. Bružas.

Ne ką labiau užsidegęs ir kitas laidos herojus, aktorius L. Pobedonoscevas, kuris džiaugėsi galimybe pažinti naują kultūrą, žmones, bei, kaip pats sako, pakvailioti.

„Šis nuotykis man kvepėjo laisve. Tai – savotiškas žaidimas, galimybė lavinti derybų įgūdžius ir netgi susirasti naujų draugų“, – kalbėjo aktorius Tv3 televizijos laidoje „Metam monetą“.

Vyras prisipažino, jog nesvarbu, kur benuvyktų, visada daugiausiai investuoja į pramogas bei atmintyje išliksiančius prisiminimus.

„Savo tobulą dieną tobuloje kelionėje aš visada trokštu susipažinti, paragauti ir išbandyti“, – teigė Leo.

Pirmąja keliautojų stotele tapo Hurgada – kontrastų kupinas miestas, iš vienos pusės skalaujamas Raudonosios jūros, iš kitos – apsuptas dykumos. Projekto vedėjai, tik atvykę į Egiptą, metė šou simboliu tapusią monetą ir taip sužinojo, kas jų laukia.

Vedėjas, kuris atspėjo, kas iškris – herbas ar skaičius – mėgavosi išskirtine prabanga. Keliautojas ilsėjosi prabangioje viloje, kurioje naktis kainuoja nuo 10 000 eurų už parą bei mėgausis vaizdu į smaragdinį Raudonosios jūros vandenį. Akinančią prabangą lydėjo ir išskirtinės vakarienės su jūrų gerybėmis bei burnoje tirpstančiais omarais ir kitos brangiai kainuojančios pramogos...

O štai kitam teko kaip reikiant susiveržti diržus, nes visam savaitgaliui jis turėjo vos 100 eurų. Rodos, visai nemenka suma, tačiau už ją reikėjo ne tik susirasti, kur dvi naktis pernakvoti, prasimaitinti, bet ir pažinti spalvingąjį miestą bei smagiai jame praleisti laiką. Lengva tikrai nebuvo – vieną naktį netgi teko nakvoti viešbutyje, pilname tarakonų...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)