Pastebėjus, kad visi jo vaikai pasuko į sportą, V. Alekna neslėpė savo palaikymo.

„Jie dar auga, tobulėja ir tos tendencijos tikrai yra geros. Manau, jų karjeros kryptis teisinga. Namuose dar jaučiuosi ramus, kad kol kas esu stipriausias disko metikas šeimoje, bet, manau, po kelių metų teks sunerimti, nes visi mano rekordai šeimoje gali pasikeisti, – šyptelėjo laidos svečias. – Mykolo rezultatai tikrai įspūdingi, kad aš tiek numesčiau, būdamas jo amžiaus, nebūdavo net treniruotėse. Net nesapnuodavau apie tokius rezultatus. Žinoma, buvo skirtingas laikmetis, buvo kitokios treniruočių metodikos, man teko daug mokytis ir klajoti, kol atrandi tą savo metimo kelią. O dabar informacijos yra daug, todėl belieka pasirinkti ją teisingą.“

Mykolas Alekna

Legendinis Lietuvos sportininkas pasakojo, kad stengiasi perduoti savo išmintį vaikams, tačiau jų gyvenimo pasirinkimų nevaržo.

„Kaip pasirinko, taip, čia yra jų sprendimai“, – šyptelėjo jis.

„Aš diskininku tapau ne todėl, kad norėjau juo būti, o todėl, jog tai buvo vienintelė galimybė išlikti sporto mokykloje-internate toliau mokytis. Kažkas panašaus nutiko ir su Mykolo karjera. Jis visą laiką svajojo tapti futbolininku. Kai jam buvo 14-15 metų, atvykome į parduotuvę pirkti sporto avalynės futbolui, atnešė didžiausią dydį, įkišo koją ir vis tiek spaudė. Buvo patys didžiausi, berods 48,5 dydžio. Pasakiau, kad yra likę mano batai nuo disko metimo laikų panašaus dydžio, sakau, gal verta eiti treniruotis diską mėtyti“, – prisiminė daugiavaikis tėtis.

Martynas Alekna, Mantas Jusis, Mykolas Alekna / FOTO: Dokadras

„Taip išėjo, kad disko metimą Mykolas pasirinko ne iš degimo noru, o todėl, jog likimas taip viską sudėstė“, – pridūrė pašnekovas.

Pasak tėčio, Mykolui kol kas nieko netrūksta, o palaipsniui rezultatai turėtų gerėti dar labiau.

„Aš manau, kad dabar yra toks laikas, kai kol kas nereikia spausti, jausti iš to malonumą, nepamesti savo metimo technikos, kuri, panašu, yra tikrai gera, neprisidaryti traumų. Traumos juk ir atsiranda, kai bandai padaryti daugiau ir daugiau, o kalba eina apie jaunuolius, kurie dar vakar buvo vaikai. Nemanau, kad reikia skubėti, svarbu išlaukti to momento. O rezultatai rodo, kad einama teisingu keliu ir su laiku rezultatai gerės“, – tiki V. Alekna.

„Kalbant apie Mykolą, tai jo sėkmė yra ta, kad jis labai anksti įvaldė gerą metimo techniką. To daug kam reikėtų pasimokyti ir, manau, daug kas bandys kopijuoti jo metimo techniką, kuri leidžia toli numesti įrankį. <...> Mykolas iškart stojo į geras vėžes, teisingai pradėjo mesti įrankį, jam nereikėjo klaidžioti. Aš pats karjeroje klaidžiojau, mano geresnė technika atsirado nuo 25-26 metų, o iki to laiko klaidžiojau. O Mykolas tą daro iškart gerai“, – pridūrė jis.

Pasak tėčio, jo sūnaus laukia šviesi ateitis, o numetamas atstumas augs.

Pats olimpinis čempionas savo karjerą baigė būdamas 42-ejų metų.

Virgilijus Alekna Atėnų olimpinėse žaidynėse 2004 m.

„Tam ateina laikas, bet viskas priklauso nuo to, kaip tu jautiesi, kokias traumas patiri, kaip save nualini ir t.t. Reikia save saugoti, prisižiūrėti ir kol jėgos leidžia, reikia kovoti“, – šyptelėjo laidos svečias.

Pokalbio metu V. Alekna prakalbos ir apie kitus savo vaikus – sūnų Martyną ir dukrą Gabrielę.

„Martynas dar klaidžioja. Praėjusiais metais jis jau yra numetęs 60 m, manau, kad šiais metais tikrai įveiks daugiau, numes toliau, gali būti kokie 62 ar 63 m. Jeigu nebūtų Mykolo, sakytume tikrai labai geri rezultatai. Juolab, kad jam 22-eji metai, dar yra erdvės tobulėti ir augti. Viskas bus gerai, nes su kiekvienais metais didėja noras treniruotis, tuo labiau ir pavyzdžius gerus mato“, – pasakojo pašnekovas.

„Dukra – šuolininkė, sprinterė, bėga greitai, šoka. Jai taip pat labai patinka ši sritis ir ji labai nori savo ateitį sieti su sportu“, – pasidžiaugė žinomas tėtis.

Virgilijus Alekna su sūnumi

Aptariant svarbiausias savaitės naujienas laidos vedėjas Jonas Nainys pasidalino patirtimi po akistatos su graikų sirgaliais bei žiauriais jų grasinimais Šarūnui Jasikevičiui bei jo šeimai. Daugiau apie tai – vaido įraše, esančiame straipsnio viršuje.

„Sporto bare“ žiūrovai kaskart sužino aktualiausias naujienas ir informaciją iš Lietuvos bei užsienio sporto pasaulio. Dėmesys skiriamas ir populiariausioms, ir mažiau žinomoms, tačiau itin įdomioms sporto šakoms.

Delfi TV laidą „Sporto baras“ žiūrėkite kiekvieną ketvirtadienį 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją