Šį savaitgalį kino gerbėjai turės puikią galimybę išvysti dvi prestižiniuose kino festivaliuose pasirodžiusias sporto dramas.

Jaudinančios istorijos atskleis nutylėtą pergalių ir šlovės kainą bei primins, kad kartais varžybos ringe ar trasoje gali tapti kova už gyvenimą.

Šeštadienį, balandžio 30 d., 21 val. žiūrovų laukia įtraukianti drama „Programa“. Filmas pasakoja apie legendinį amerikiečių dviratininką Lance'ą Armstrongą, kuris vieną po kitos skynė vis įspūdingesnes pergales ,,Tour de France“ varžybose. Atrodė, kad viso pasaulio gerbėjų susižavėjimas niekada neišblės, o atleto neįveiks nei varžovai, nei negailestinga liga.

Tačiau viskas apsiverčia aukštyn kojomis, kai airių žurnalistas D. Walshas ima įtarti, kad prie sportininko laimėjimų prisideda ne tik treniruotės, bet ir draudžiamų preparatų naudojimas. Siekdamas išsiaiškinti tiesą apie milijonų dievinamą L. Armstrongą, žurnalistas pradeda tyrimą.

Kas iš tiesų slepiasi už spindinčio profesionalaus sporto fasado? Galbūt žymusis dviratininkas yra tik vienas iš daugelio garbingos kovos taisyklių nepaisančių atletų?

Dramos režisierius, dviejų „Oskarų“ nominantas S. Frearsas jau spėjo tapti tikra Holivudo legenda. Ilgame jo kurtų juostų sąraše tokie pavadinimai kaip „Karalienė“, „Pavojingi ryšiai“ ar „Visos jos tokios!“.

Šįkart į pagalbą jis pasikvietė ir žinomą scenaristą Dž. Hodge'ą, kuris kino gurmanams padovanojo kultinį filmą „Traukinių žymėjimas“. Gydytojo išsilavinimą turinčio scenarijaus autoriaus patirtis buvo itin svarbi gilinantis į neleistinus medicininius preparatus vartojančių sportininkų gyvenimą.

Juostoje „Programa“ L. Armstrongą įkūnijantis B. Fosteris prisipažino, kad siekdamas kuo labiau įsijausti į profesionalaus dviratininko kailį ir pats išbandė dopingą. D. Walshą, kurio knyga remiasi filmas, suvaidino „Emmy“ laimėtojas Ch. O‘Dowdas.

Ekrane žiūrovai taip pat išvys ir daug kitų tituluotų aktorių, tarp kurių dviejų „Oskarų“ laureatas D. Hoffmanas, „Oskarui“ nominuotas Dž. Pleemonsas, „Emmy“ nominantas L. Pace ir vienas žymiausių Prancūzijos kino aktorių G. Canetas.

Na, o sekmadienį, gegužės 1 d., 21 val. „Delfi TV“ eteryje dar vienas į sporto pasaulį nukeliantis filmas „Džiunglių kovos“. Du broliai, buvęs profesionalus boksininkas Volteris ir jo vadybininkas Stanlis, dienomis dirba sunkų ir nuobodų darbą, o naktimis pasineria į nelegalias bokso dvikovas.

Po žlugdančio pralaimėjo ringe ir nenusisekusių lažybų, vaikinai lieka skolingi vietiniam gangsteriui. Vienintelė galimybę padengti skolas ir vėl gyventi įprastą gyvenimą – nugalėti pogrindiniame bokso turnyre.

Kelionė į varžybas broliams tampa sudėtingu ir varginančiu išbandymu. Tačiau vyrai nežino, kad svarbiausia gyvenimo kova jų dar tik laukia, nes turnyre teks kautis ne tik dėl trofėjaus, bet ir dėl savo gyvybių.
Drama „Džiunglių kovos“ yra naujausias JAV režisieriaus M. Winklerio darbas. Pasak jo, filmas pasakoja ne tik apie boksą, bet ir apie kraujo ryšių susietų vyrų santykius, išgyvenamas nuoskaudas ir atsidavimą vienas kitam. Toronto kino festivalyje debiutavusi juosta susilaukė kritikų pagyrų už originalų žvilgsnį į aktualias problemas ir puikius aktorių pasirodymus.

Kino mylėtojai ne tik pakeliaus po žymiausias Masačusetso vietas, bet ir išvys ryškų serialo „Anarchijos vaikai“ žvaigždės Ch. Hunnamo bei dramoje „Nepalūžęs“ sužibėjusio Dž. O‘Connellio tandemą. Įsimintinus vaidmenis filme atliko ir „Emmy“ nominantas Dž. Majorsas bei sparčiai populiarėjanti Didžiosios Britanijos kino pažiba, žavingoji Dž. Barden.

Šį savaitgalį „Delfi kino“ filmai kino mylėtojus jaudins tikroviškais pasakojimais apie sporto pasaulio užkulisius ir žmones, kurie dėl pergalių gali ryžtis net pavojingiausioms avantiūroms. „Delfi TV“ žiūrovai galės narplioti kruopščiai slėptas herojų paslaptis ir pamėginti nuspėti, ar rizikingi jų sprendimai atneš sėkmę.

„Delfi kinas“ susirinkusiųjų prie televizorių ekranų laukia kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį 21 val. per „Delfi TV“.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją