„Idėja „Mamulės“ – Indrės, o kelionės idėja – mano, – juokėsi Erika. – Pasiūliau, kad mums reikėtų kur nors pasprukti kokiom keturiom dienom, pabūti, pasidžiaugti gyvenimu, ji sakė: „gerai, aš pagalvosiu“.

Taip Indrė su Erika atsidūrė Egipte, kur galėjo atsipūsti nuo kasdienio gyvenimo bei pasimėgauti laiku, skirtu sau.

„Kelionės, atostogos su vaikais tam tikra prasme yra atidirbimas, nes vistiek esi susikoncentravęs ties jų pramogomis, jų veikla, užimtumu. Beje, prieš šią kelionę užsidėjau „check“, nes per vaikų atostogas buvome Druskininkuose“, – šyptelėjo Indrė.

E. Vitulskienė paantrino bičiulei ir pritarė, kad atostogos su vaikais ir be jų skiriasi labai stipriai.

„Kas būna, kai keliauji su drauge – tai įsimeti kelis apatinius ir dvejus aukštakulnius. Pas mane lagamine vietos liko daug. Kuo skiriasi nusiteikimas, kai keliauji su vaikais? Tu supranti, kad prižiūrėsi vaikus, kad ko nors neprigertų, neprivalgytų, vežiesi pusę lagaminų vaistų. Visada esi įsitempusi, negali atsipalaiduoti, jei deginiesi pliaže – viena akimi stebi vaikus. O kai keliauji su drauge – jau lėktuve esi atsipalaidavus. Šneki bet ką, kas tau galvoje, juokiesi iki ašarų, tai reiškia, kad bus daug pletkų. Tikrai geros energijos moteris gali pasisemti tik iš moters“, – juokėsi Erika.

Vos atvykusios į viešbutį bičiulės bei kolegės juokavo, kad gerai yra tai, kad sutampa jųdviejų požiūris į maistą – ne veltui moterys pasirinko kelionę su „viskas įskaičiuota“ paketu.

„Žinojau, kad bus geras vaibas. Bet gavau daug daugiau, nei tikėjausi, – tikino E. Vitulskienė. – Nerealus viešbutis, nereali kūrybinė komanda – gavau labai gerų emocijų, daug pasisėmiau, daug mokausi iš Indrės, Indrė, tikiuosi, kažką pasiims iš manęs.“

Tuo tarpu Indrė neslėpė, kad tokias atostogas sau leisti galėjo ne visada – kol vaikai buvo maži, galimybės buvo kitos, tačiau dabar viskas ėmė keistis.

„Su vaikų augimu ir amžiumi supratau, kad galiu daugiau sau leisti ir skirti laiko – turbūt visoms mamoms esu viltis ir šviesa tunelio gale, kad praeina tas vaikų amžius, kada jie nuo tavęs neatlimpa. Dabar vaikai man sako: „mama, nedaryk man gėdos“ arba „baik čia mane bučiuoti, žmonės mato“. Tad tikrai galiu sau tai leisti“, – šypsojosi I. Stonkuvienė.

Dvi vaikus auginančios moterys ne tik aprodė savo viešbučio apartamentus, bet ir papasakojo, kaip jaučiasi, kai ant lovos nešokinėja vaikai, kamabaryje – ramybė, o spintoje – tik suknelės ir aukštakulniai.

Nu ką reiškia atostogos... Tai pavalgyti. Aš savaitę nevalgiau – kad tilptų, – juokėsi Indrė. – Viena iš pažintinių kelionės akimirkų yra per maistą. Gali pažinti šalį, palepinti save, atsipalaiduoti. Darbo dienomis stengiesi pasižiūrėti, pastrateguoti, ką dedi į burną. Aš jau valgiau picą, bulvytes fri. Esu be vaikų, bet valgau iš vaikų meniu.“

Erika Vitulskienė iki koronaviruso sukeltos pandemijos su šeima ar bičiuliais per metus išskrisdavo atostogų 3-4 kartus per metus – svarbiausia būdavo ne kryptis, o smagi kompanija ir persikrovimas.

„Ypač moterims ypatingai reikia nusinulinti, pasijuokti, pakelti ne vieną taurę, pasidalinti gera energija. Ir po tų keturių dienų tu grįžti kaip po keturių mėnesių poilsio – su nauja jėga, ir vyro pasiilgusi būni, ir vaikai laimingi, nes mama pietus gamina su džiaugsmu, o ne su ašarom“, – komentavo žinoma moteris.

Į latino šokių vakarėlį Egipto viešbutyje besiruošiančios bičiulės kalbėjo, kad jau senokai buvo išėjusios į miestą pasilinksminti, pašokti.

„Man atrodo, kad svarbiausia gyvenime – judėti, koks tai bebūtų judėjimas, kad ir latino ritmu, kas yra visiškai mano ūpo pakelėjas“, – sakė I. Stonkuvienė.

Kaip Indrei ir Erikai per „Mamulių atostogas“ sekėsi latino vakarėlyje galite pamatyti pasižiūrėję vaizdo įrašą, esantį straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)