„Metų žygdarbio” nominacijai siūlomi „Eurovizijos” nacionalinės atrankos nugalėtojai „LT United” šešetukas – Andrius Mamontovas, Saulius Urbonavičius-Samas, Viktoras Diawara, Marijonas Mikutavičius, Arnoldas Lukošius ir Eimantas Belickas – už pergalę, kurios tikėjosi tik jie patys, o dabar tikisi visa Lietuva.

Taip pat eksperimentinė Lietuvos vyrų nacionalinė krepšinio rinktinė už rudenį iškovotą kelialapį į šiemet Japonijoje vyksiantį Pasaulio krepšinio čempionatą; stipruolis Žydrūnas Savickas už ketvirtą kartą iš eilės pelnytą stipriausio pasaulio žmogaus titulą. „Metų pašaukimo” nominacijoje: „Išsipildymo akcijos” globėja Nomeda Marčėnaitė ir ponia Alma Adamkienė už vis stiprėjančią paramos tradiciją Lietuvoje; krepšinio klubo „Žalgiris” puolėjas Paulius Jankūnas – už sėkmingiausią 2005 sezoną ir geležinę stiprybę sunkiausiomis akimirkomis; Lietuvos respublikos premjeras Algirdas Brazauskas ir rašytoja Jurga Ivanauskaitė už tai, kad net sunki liga neįveikė jų pašaukimo dirbti Lietuvai.

Taip pat į šią nominaciją siūlyti Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė už iniciatyvą rengiant įstatymą, skirtą besilaukiančioms moterims ir jų socialinių garantijų didinimui bei režisierius Oskaras Koršunovas už prestižinį Europos teatro sąjungos apdovanojimą, skirtą už „Naująją teatro realybę”;

„Metų geradarių” nominacijoje - TV3 laidų vedėjai Marius Veselis ir Marijus Žiedas, dainininkai Stano, Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, menininkas Marius Jonutis, TV laidų vedėja Palmira Galkontaitė, Asta ir Giedrius Masalskiai ir kiti – už kaulų čiulpų donorystę.

„Metų pasiaukojimo” nominacijoje – Lietuvos krepšinio talentas Arvydas Macijauskas, savo kylančią karjerą paaukojęs dėl NBA.

Projektui „Lietuvos garbė 2006” be pagrindinių nominacijų yra pasiūlyti: pianistė Mūza Rubackytė, smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, gelbėtojas Gediminas Jaunius, kino atstovė Vida Ramaškienė, stilistas Juozas Statkevičius, tenisininkas Ričardas Berankis, LR prezidentas Valdas Adamkus, europarlamentaras Vytautas Landsbergis, septynkovininkė Austra Skujytė, disko metikas Virgilijus Alekna, krepšininkas Šarūnas Jasikevčius ir kiti.

Per dvejus metus TV3 Žinių projekto „Lietuvos garbė” specialiomis statulėlėmis iš juodo marmuro, metalo, aukso ir sidabro už gerus darbus apdovanota per 20 žmonių iš visos Lietuvos. Dvi specialios „Lietuvos garbės” statulėlės nuo TV3 Žinių komandos įteiktos ir garsiems šalies politikams: 2004-aisiais europarlamentarui tuometiniam Lietuvos Respublikos Seimo nariui Aloyzui Sakalui, 2005-aisiais – šalies prezidentui Valdui Adamkui.