Juose įtraukiančios istorijos apie atkaklią kovą už meilę ir pasiaukojimą vardan savo tikslo.

Šeštadienį, balandžio 2 d., 21 val. „Delfi TV“ eteryje paslaptingas trileris „Sidabrinio ežero paslaptis“. Filmas pasakoja apie Los Andžele gyvenantį intelektualų, tačiau pasauliu nusivylusį jaunuolį Semą. Laisvalaikiu jis domisi populiariąja kultūra, filmais ir galvosūkiais. Vaikino kasdienybė teka įprasta nuobodžia vaga, o vienatvę sudrumsčia tik nuomos reikalaujantis buto savininkas.

Tačiau viskas pasikeičia, kai savo namų baseine jis išvysta paslaptingąją Sarą. Nors Semas meilės neieško, tačiau netikėta vieno vakaro pažintis jaunuoliui giliai įsminga į širdį. O kai kitą dieną paslaptingoji moteris dingsta, jis ryžtasi išmaišyti visą miestą, kad vėl galėtų pažvelgti į jos kerinčias akis. Tačiau ar pavyks jaunuoliui atskleisti kaimynės dingimo paslaptį? O gal Semas įsipainios tik į dar daugiau rūpesčių?

Juostos režisierius ir scenarijaus autorius D. R. Mitchellas į kino pasaulį su trenksmu įsiveržė 2014 m., kai sukūrė garsųjį mistinį siaubo trilerį „Jis tave seka“. Puikių atsiliepimų sulaukė ir naujausias jo filmas „Sidabrinio ežero paslaptis“, debiutavęs Kanų kino festivalyje, kur varžėsi ir dėl „Auksinės palmės šakelės“.

Trileris pelnė kino kritikų liaupses už puikiai užfiksuotus išskirtinio grožio vaizdus, originalų garso takelį ir savitą pasakojimo stilių, pagardintą juoduoju humoru. Be to, intriguoja ir tai, kad filmas susilaukė didelio sąmokslo teorijomis tikinčių gerbėjų susidomėjimo. Jie mano, kad juostoje galima pastebėti ilgai slėptas pasaulio mįsles atskleidžiančius kodus ir užuominas.

Ne mažiau dėmesio atiteko ir pagrindinį herojų įkūnijančiam britų aktoriui A. Garfieldui. Gausybės apdovanojimų laureatas šiemet buvo nominuotas „Oskarui“ už įsimintiną rolę miuzikle „Tick, Tick ... Boom!“. Greta jo ekrane taip pat pasirodo legendinio E. Presley anūkė E. Keough, atliekanti paslaptingai pradingusios Saros vaidmenį.

Sekmadienio vakarą, balandžio 3 d., 21 val. jautrių filmų gerbėjus prie ekranų sukvies romantinė drama „Ofelija“. V. Šekspyras vadinamas vienu svarbiausių ne tik anglų, bet ir visos Vakarų Europos dramaturgu, o jo pjesės buvo išverstos į daugelį kalbų. Teigiama, kad pagal šio rašytojo kūrinius pastatoma daugiausiai spektaklių visame pasaulyje, tad ne išimtis ir kino ekranas.

Australų režisierės C. McCarthy drama žiūrovus nukelia į vienos garsiausių V. Šekspyro pjesės „Hamletas“ pasaulį. Tačiau šįkart keršto ir meilės kupina tragedija pasakojama Hamleto mylimosios Ofelijos akimis. Jauna mergina blaškosi tarp savo šeimos ir uždraustos meilės Danijos sosto įpėdiniui. Tačiau net ir pati Ofelija nežino, kad tik ji gali sušvelninti dėl tėvo mirties įpykusio mylimojo širdį.

Prestižiniame Sandanso kino festivalyje debiutavusi „Ofelija“ subūrė visą aktorių žvaigždyną. Ypač daug pagyrų pelnė pagrindinio vaidmens atlikėja britų aktorė D. Ridley, žiūrovų atpažįstama iš kultinių „Žvaigždžių karų“. Jos brolį Laertą vaidina „Hario Poterio“ žvaigždė T. Feltonas, o mylimąjį Hamletą įkūnija karinėje dramoje „1917“ išgarsėjęs G. MacKay. Greta jaunųjų aktorių ekrane pasirodys ir tokie kino grandai kaip „Oskarams“ nominuoti C. Owenas ir N. Watts.

Filmas apie maištingąją Ofeliją pelnė keturis apdovanojimus ir dar keturias nominacijas. O juostos kūrėjai žada, kad prie ekranų pritraukti ji turėtų ne tik pasakojimų apie senus laikus ar mūšius gerbėjus, bet ir nepataisomus romantikus, pasiilgusios tikros meilės scenų ir nuoširdžių emocijų.

Šeštadienio ir sekmadienio „Delfi kino“ filmai žiūrovams leis įsijausti į paslapčių ir intrigų kupiname pasaulyje besiblaškančių herojų kailį. „Delfi TV“ eteryje netrūks puikiai atpažįstamų kino pasaulio veidų, originalių režisierių interpretacijų ir žadą atimančių netikėtų siužeto vingių.

Išskirtiniai „Delfi kino“ filmai kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį 21 val. per „Delfi TV“.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją