Komandos kapitonė Ramutė Kartavičienė pasakojo, kad komanda iš pradžių žaidė futbolą su poroloniniu kamuoliu. Toks kamuolys yra lengvas, todėl niekaip negali sužeisti. Vėliau senjorės nusprendė ieškoti trenerio, kuris padėtų šia veikla užsiimti rimčiau bei iš tiesų išmokytų žaisti futbolą.

„Nė viena nesame profesionalė“, – pasakojo veikli senjorė Ramutė, kuri į komandą priima tik močiutes, dabar jau žaidžiančias su įprastu kamuoliu.

Radus trenerį, močiutės pradėjo dalyvauti futbolo močiučių čempionatuose. R. Kartavičienė – itin organizuota komandos kapitonė, 29 metus ištarnavusi policijoje ir priklausiusi tarptautinei policijos asociacijai. Todėl senjorė nusprendė suorganizuoti ir Marijampolės „Sūduvos močiučių“ kelionę – taip komanda išvyko į pirmąjį tarptautinį futbolo turnyrą Maljorkoje.

„Rezultatai buvo nesvarbūs. Mes pirmosios iš Lietuvos išdrįsome sudalyvauti tokiame tarptautiniame turnyre. O į televiziją atvykome prisistatyti ir linksmai pažaisti futbolą su televizijos žvaigždėmis“, – džiasi marijampolietė R. Kartavičienė.

Tv3 televizijos projekto „Lietuvos talentų“ vedėjai Mindaugas Stasiulis ir Mindaugas Rainys pasiūlė močiutėms scenoje pažaisti futbolą. Prisijungti prie žaidimo ir rungtyniauti vedėjai pakvietė ir šou teisėjus. Pasiūlymu susigundė Justinas Jankevičius ir Marijonas Mikutavičius – pastarasis yra ypač aistringas futbolo gerbėjas.

„Labai noriu pasakyti „ačiū“ už gyvą priminimą, kad laimė yra veiksmažodis. Ir kad negalima sėdėti, bambėti ir laukti, kol kas nors ką nors atneš, pradžiugins ar pavers laimingu.

Tik pats save žmogus gali padaryti laimingu. Kito recepto nėra. Ačiū už jaunystę, gyvą ir šviežią kraują bei entuziazmą. Tai yra fantastika“, – senjores sužavėta gyrė I. Jankauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją