Šaulys ir dainininkas Vytautas Mackonis ruoštis išgyvenimui pradėjo pačią pirmą karo Ukrainoje dieną. Jis susikrovė net 19 kilogramų sveriančią kuprinę ir pagalvojo apie kelis planus, kaip apsaugos savo šeimą ir kaip eis ginti tėvynės, rašoma spaudos pranešime.

„Sureagavau žaibiškai, nes žinau, kad pasiruošimas užima daugiausia laiko. Tai pirmą dieną aš tik galvojau ir planavau, ką man reikės susipirkti. O kitą dieną ėmiau viską dėlioti ir pakuoti. Užtrukau apie 8 valandas“. Vytautas neslepia: jis pasipildė ir savo amunicijos atsargas. Šaulys turi ginklą savigynai ir medžioklinių šautuvų. „Ir šovinių teko pasipildyti. Jeigu kas atidėlioja rytojui, tai nelaukit, nes, kad rasčiau savo kalibro šovinių, teko apvažiuoti devynias parduotuves“.

Įvairiems išgyvenimo scenarijams ruošiasi ir žolininkė Adelė Karaliūnaitė. Neseniai ji patyrė siaubingą gaisrą. Nelaimė pamokė, kad kiekvienas iš mūsų ekstremaliai situacijai turime būti pasiruošę 100 procentų ir kad nelaimės akivaizdoje lieki vienas pats. Žinodama realią situaciją Adelė ėmė atsakingai rūpintis, kad namuose turėtų pačių įvairiausių atsargų.

„Jau turiu 4 balionus dujų, dujinę viryklę, malkų, elektros generatorių, kuro, konservuotų įvairių dalykų, dideles vandens atsargas, turiu rūsyje šaltinėlį, kuris nuolatos bėga, vandens rezervuaras – apie toną. Galų gale, šeima gali evakuotis į tris paruoštas vietas“, – LNK laidoje „KK2 penktadienis“ pasakojo Adelė.

Moteris neslėpė įsigijusi ir mainams tinkamų dalykų: degtukų, degtinės, cigarečių, cukraus, arbatos bei kavos.

Apie tai, kaip ir kam ruošiasi lietuviai, ko svarbiau turėti: maisto ar ginklų ir kaip pasirūpinti savo šeima privalome kiekvienas iš mūsų? Apie tai, ką išties svarbu žinoti – „KK2 penktadienyje“, 19.30 val., tik per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės