CNN žinių vedėja Erin Burnett su ašaromis akyse kalbino dviejų vaikų tėvą ukrainietį, kuris neseniai sužinojo, kad jo žmona ir du vaikai žuvo per tebesitęsiančią Rusijos invaziją į Ukrainą.

Pasidalijusi užuojauta dėl „nepakeliamos netekties“, Burnett trečiadienį per CNN paklausė Serhiy Perebyinio, ar jam pavyko surasti žmonos ir dviejų vaikų kūnus, kad galėtų juos palaidoti.

Perebyinis atsakė, kad tris dienas vykęs į vietą, kur jie buvo, vėliau sugebėjo atgauti net ir šeimos auginto šuns palaikus.

Prieš nelaimę S. Perebyinis buvo išvykęs į Rytų Ukrainą, kur rūpinosi savo sergančia motina. Jo žmona Tetiana bandė pabėgti su vaikais, rašo „The New York Times“ ir „The Washington Post“.

Burnett taip pat klausė S. Perebyinio apie paskutinį pokalbį su žmona Tetiana naktį prieš jos nužudymą.

„Tą dieną jau nebuvo vandens, elektros, dujų, kalbėjausi su ja 22 val., nors tuo metu ryšys buvo prastas. Vis dėlto man pavyko šiek tiek padiskutuoti apie galimą evakuacija“, – sakė jis.

„Žinau, kad paskutinę akimirką vilkstinė, su kuria ji ketino keliauti, buvo apšaudyta. Ji pėstute priėjo prie tilto, bandydama pabėgti“, – toliau kalbėjo S. Perebyinis.

Prisimindamas Tetjaną, Perebyinis sakė, kad jiedu buvo susituokę 23 metus, o 2012-aisiais iškėlė antras vestuves bažnyčioje, nes norėjo, kad santuoka būtų teisėta Dievo akivaizdoje.

„Ji buvo labai linksmas žmogus, didelės JAV įmonės finansų direktorė“, – tęsė vyras. „Mes daug laiko praleidome kartu kaip šeima. Mums patiko važinėti dviračiais, žiemą slidinėdavome, ji labai mėgo sodinti gėles vasarnamyje.“

Vėliau Burnetta paklausė S. Perebyinio apie jo vaikus, vedėja neslėpė emocijų, pradėjo ašaroti.


Sielvartaujantis vyras paaiškino, kaip panaudojo „Google“, kad galėtų sekti šeimos buvimo vietą karo metu. Savaitgalio rytą pastebėjo, jog jų vieta „Google“ žemėlapiuose buvo „neįprasta“.

„Pastebėjau, kad juos žymintis taškas yra neįprastoje vietoje. Po 20 minučių jos telefonas persikėlė į kitą vietą, į ligoninę Kijeve. Įtariau, kad kažkas negerai“, – sakė jis.

Tada Perebyinis pasakojo paprašęs draugų vykti į ligoninę, kad gautų bet šiek tiek informacijos apie šeimą. Galiausiai apie savo šeimos likimą vyras sužinojo perskaitęs „Twitter“ naujieną.

„Pamačiau nuotrauką „Twitter“ ir atpažinau savo vaikus. Atpažinau jų daiktus ir drabužius. Paskambinau draugams, pasakiau, kad vaikai mirė. Jų kūnai guli ant grindinio“, – sakė pašnekovas.

Vyras teigė, kad jo sūnui Mykitui buvo 18 metų, mokėsi antrame universiteto kurse, norėjo tapti IT specialistu, todėl studijavo programavimą.

„Mano dukrai Alisai buvo devyneri. Jai patiko šokti, tapyti. Ji mokėsi anglų kalbos““ – pasakojo P. Perebyinis.

People.com teigiama, kad karo detalės keičiasi kiekvieną dieną, tačiau jau pranešta, kad žuvo arba buvo sužeisti šimtai civilių, įskaitant vaikus. Jungtinių Tautų teigimu, milijonai ukrainiečių pabėgo iš šalies.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės