Šeštadienio ir sekmadienio „Delfi kino“ filmai pasakos apie žmones, ieškančius savo gyvenimo kelio ir bandančius įveikti jiems kliudančius iššūkius. Žiūrovų laukia puikūs pripažinimą pelniusių talentingų aktorių pasirodymai ir savitas režisierių žvilgsnis į aktualias bei svarbias problemas.

Šeštadienį, kovo 19 d., 21 val. kino gerbėjai išvys istoriją apie amerikiečių rašytoją J. D. Salingerį, kuris išgarsėjo dėl klasika tapusio romano „Rugiuose prie bedugnės“. Ši knyga iki šiol įtraukiama į svarbiausių literatūros kūrinių sąrašus bei yra išversta į daugelį pasaulio kalbų. Tad biografinė drama pasakoja, kaip rašytojui sekėsi kurti žymiausią savo romaną, kurio kopijas įsigijo daugiau nei 65 mln. skaitytojų visame pasaulyje.

Filmo veiksmas prasideda 1939-aisiais, kai jaunas rašytojas J. D. Salingeris ima lankyti rašymo kursus Kolumbijos universitete. Deja, vos prasidėjusį kūrybinį kelią nutraukia Antrasis pasaulinis karas. Būtent tuomet jaunuolis į rankas paima plunksną ir pradeda rašyti šlovę jam pelniusį kūrinį. Rašytojui tenka įveikti depresiją ir kūrybinę krizę.

Tačiau galiausiai 6 dešimtmetyje pasirodo užbaigta knyga, kuri, autoriaus nuostabai, tampa bestseleriu.

Prestižiniame Sandanso kino festivalyje pasirodžiusi juosta „Sukilėlis rugiuose“ yra debiutinis aktoriaus, prodiuserio ir scenaristo D. Strongo režisūrinis darbas. Dirbant su tokiais serialais kaip „Reklamos vilkai“ ar „Imperija“ sukauptą patirtį dviejų „Emmy“ laimėtojas šįkart nusprendė panaudoti į didžiuosius ekranus perkeldamas K. Slawenskio biografinę knygą apie kultinį JAV rašytoją.

J. D. Salingerį dramoje įkūnija jaunosios kartos britų aktorius N. Houltas. Kinas jį lydi nuo pat vaikystės, o pastaruoju metu apdovanojimus „Auksinio gaublio“ ir BAFTA nominantas skina už Petro III vaidmenį seriale „Imperatorė“. Filme „Sukilėlis rugiuose“ jam talkina ir pagrindinio herojaus mylimąją vaidinanti sparčiai populiarėjanti Z. Deutch bei viena įtakingiausių Holivudo aktorių, „Emmy“ ir „Auksinio gaublio“ laimėtoja S. Paulson, atliekanti ištikimos rašytojo agentės vaidmenį.

Na, o sekmadienio vakarą, kovo 20 d., 21 val. „Delfi TV“ eteryje - šilta ir komiška šeimos drama „Trys kartos“. Niujorke drauge su vieniša mama, močiute ir jos partnere gyvenančio 16-mečio Rėjaus gyvenimas kiek kitoks nei kitų paauglių. Jis gimė mergaite, tačiau nusprendė pakeisti savo lytį.

Visgi su tokiu savęs suvokimu sunku susitaikyti vaikino artimiesiems, o ypač jo mamai. Todėl moteris nusprendžia surasti kitą šeimą sukūrusį Rėjaus tėvą ir gauti jo sutikimą lyties keitimo operacijai atlikti. Tačiau šis susitikimas netikėtai primins praeities įvykius, kuriuos herojai norėjo pamiršti. Kokias šeimos paslaptis atskleis Rėjus? Ar jaunuoliui pavyks atrasti savo laimę?

Drama „Trys kartos“ yra naujausias britų režisierės G. Dellal kūrinys, kuriame ji komiškai gvildena itin jautrią ir šiuolaikišką temą. Toronto kino festivalyje debiutavusiame filme pagrindinius vaidmenis atlieka trys vienos ryškiausių savo kartos aktorių.

Paauglį Rėjų įkūnija drauge su N. Houltu jau minėtame seriale „Imperatorė“ vaidinanti Elle Fanning. Pastaruoju metu itin produktyvi ir dažnai ekranuose matoma jaunoji aktorė sulaukia vis daugiau pripažinimo bei įvertinimų.

Rėjaus mamą Megę vaidina dviem „Oskarams“ nominuota Naomi Watts, žiūrovų atpažįstama iš tokių populiarių filmų kaip „Malholando kelias“ ar „King Kongas“. O jaunuolio močiutės ir vyriausios šeimos narės vaidmenį atlieka jau 5 dešimtmečius Holivudo viršūnėje spindinti „Oskaro“ laureatė Susan Sarandon.

Šį savaitgalį susirinkusieji prie televizorių ekranų išvys skirtingus laikmečius ir jiems savitas problemas vaizduojančius filmus. Tačiau abi kino juostos pasakos apie nepaprastas tapatybės paieškas bei tai, koks svarbus šioje kelionėje yra artimųjų palaikymas.

Jaukiai ir prasmingai leisti vakarus „Delfi kinas“ žiūrovus kviečia kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį 21 val. per „Delfi TV“.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją