„Tai mano reakcija buvo labai stipri. Aš kelias dienas buvau kaip paralyžiuota. Atrodo, kad tu stengiesi 100% sekti naujienas ir tame būti, bet tuo pačiu supranti, kad tai nepadeda ir reikia išlaikyti ta vidinę stiprybę, kad prireikus galėtum padėti. Dabar, kaip niekad, reikia labai jausti kada reikia atitraukti savo asmenines dramas ir problemas. Nes tai, ką išgyvena ten esantys, yra baisu. Visai šalia mūsų yra kas dieną prarandamos žmonių gyvybės. Dabar mes turime visada būti viena koja ten ir galvoti kaip galime padėti ir prisidėti. Tai yra mūsų visų karas“, – pridūrė ji.

Kaip rašoma spaudos pranešime, kraupūs įvykiai šioje šalyje aktorę privertė prisiminti fronte tarnavusio senelio pasakojimus: „Aš labai gerai pamenu, kaip vaikystėje senelis vis pasakodavo, kaip kariavo, jis tarnavo fronte. Jis, kaip užsuktas, galėdavo valandų valandas dalintis savo išgyvenimais. Pamenu, kaip pasakojo, kaip traukėsi frontas ir jie bėgo, ir jam į galvą pataikė bombos skeveldra. Niekas tiksliai nežino, kiek laiko jis gulėjo be sąmonės. Visi galvojo, kad jis žuvo. Žinoma, kad jis patyrė labai stiprią galvos traumą ir vėliau visai šeimai tai atsiliepė. Manau, kad karas labai paliečia visus, kurie yra aplinkui, net jeigu pats ten nebuvai“, – sako Eglė ir priduria, kad tikisi, jog žmonių entuziazmas padėti laikui bėgant neišblės.

Simboliška, tačiau šį šeštadienį BTV projekte „Muzikinė kaukė“ Eglė atlikdama grupės „The Cranberries“ dainą „Odė šeimai“ nesulaikys ašarų. Nors filmavimas vyko dar prieš įvykius Ukrainoje, vis dėlto dabar į šį kūrinį moteris gali pažvelgti kitomis akimis.

„Ši daina mane labai stipriai veikia. Ši daina, man atrodo, tarsi savo išteisinimas šeimos, savo tėvų, ir savo vaikystės bei joje patirtų skaudžių dalykų. Ši daina apie tai, kad koks dabar skirtumas kaip buvo tada jeigu mes vis tiek išmokome džiaugtis ir kurti. Tai labai emociškai paveikia“, – sako ji.

Po šios dainos ne tik pati aktorė, bet ir komisijos narė Livija Gradauskienė apsipylė ašaromis.

„Toks ypatingas pasirodymas. Aš galvojau: Egle, nežiūrėk į mane, nes ir aš negaliu atlaikyti! Toks tikras buvo, ir, aš sakyčiau, vienas įspūdingiausių mūsų šio sezono pasirodymų“, – po dainos kalbėjo „Radiocentro“ laidų vedėja.

Šį šeštadienio vakarą šou „Muzikinė kaukė“ žada ne vieną įspūdingą pasirodymą. Aktorius Arnoldas Eisimantas paliko visus be žado įkūnijęs vokiečių industrinio metalo grupę „Rammstein“.

„Nesitikėjau šito iš tavęs. Bet žinai kaip būna smagu kai nesitiki, o gauni? Tai sveikinu!“ – sakė atlikėja Inga Valinskienė jai pritarė ir svečio kėdę užėmęs socialinių tinklų žvaigždė Paulius Mikolaitis – Paul De Miko.

Tuo metu, dainininkė Austėja Lukaitė gavo netikėtą užduotį – įkūnyti legendinės grupės „Dinamika“ vokalistę Irmą Jurgelevičiūtę. O jos partneriu tapo kompozitorius ir dainų autorius Deivydas Zvonkus: „Kartu su juo stovėti scenoje buvo labai smagu. Jis juk scenos profesionalas ir labai man pagelbėjo kuriant bendrą grupės pasirodymą.“

Vis dėlto prasidėjus neramumams Ukrainoje Austėja negalėjo likti nuošalyje. Todėl drauge su kolegomis surengė paramos koncertą: „Laikas nelengvas mums visiems. Esame labai dėkingi visiems neabejingiems, kurie prisidėjo ir atėjo į koncertą. Mūsų mintys, informacijos dalinimasis, visokios formos pagalba, net ir pati mažiausia, yra labai reikalinga ir svarbi. Skatinu visus menininkus prisidėti visomis įmanomomis formomis. Tačiau, kad ir kaip bebūtų, galime sau leisti bent vieną vakarą kelioms valandoms pamiršti kokie žiaurūs dalykai vyksta aplinkui ir atsipalaiduoti su tikrai nuostabiu projektu“, – savo mintimis dalinasi Austėja.

Jau šį šeštadienį jūsų laukia dešimt įspūdingų ir netikėtų įkūnijimų 19.30 val., tik per BTV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją