Išskirtinį pasirodymą šiam sekmadieniui ruošia artistė Marija Zobovaitė. Merginos pavardė išduoda, kad ji yra garsiųjų cirko artistų Agnės ir Mykolo Zobovų dukra. Būtent jie į cirko pasaulį atvedė ir dukrą. 18-metė nuo ketverių metų profesionaliai suka lankus bei šoka, pasirodo scenoje. Prieš lipdama į sceną Marija prisimins, kad nuo vaikystės ji visą laiką praleisdavo cirko palapinėje, o gastrolės buvo neatsiejama jos gyvenimo dalis, rašoma spaudos pranešime.

„Visą laiką buvau tarp gyvūnų, cirko artistų... Visą laiką kelionės, laikas, praleistas automobilyje... Namuose būdavome labai mažai – mūsų gyvenimas būdavo ant ratų. Scenoje mes visi gražūs, pasipuošę, įsitempę – viską atiduodavome žiūrovui. O už užuolaidos – į botus, ir per purvus eidavome visko valyti ir tvarkyti“, – apie gyvenimą augant cirke, pasakos „Lietuvos talentų“ dalyvė.

M. Zobovaitė prisimins, kad lankus jai į rankas įdavė bei šį talentą paskatino ugdyti ne kas kitas, bet būtent tėvai. Taip prasidėjo merginos kelias, kuris tapo pagrindine jos veikla. Iš pradžių lankai buvo kur kas mažesni ir lengvesni, taip pat jų buvo mažiau. Tačiau metams bėgant lankų daugėjo – Marija sugebėdavo pasukti vis daugiau. Moksleivė pasakos gebanti paruošti ir kitokius pasirodymus, tačiau lankai jai – arčiausiai širdies. Vieno lanko sukimas – jau nemenkas iššūkis, o ką reiškia sukti 50 lankų?

„Lietuvos talentų“ scenai M. Zobovaitė paruošė išties išskirtinį pasirodymą su gilia mintimi. Scenoje mergina vaizduos planetos taršos ir klimato kaitos problemas. Paveikus pasirodymas įspūdį padarys visiems trims projekto teisėjams.

„Ačiū už žinutę, ačiū už tai, kad jums tai rūpi. Tačiau matau ir kitą dalyką – žmogus negali šitaip valdyti lanko, tarsi tai būtų jo kūno pratęsimas. Matyti, kad tai reikalavo tikslingų treniruočių“, – dalyvę girs naujoji projekto teisėja Inga Jankauskaitė.

„Pradėjau nuo dviejų lankų, o šiuo metu galite matyti, kiek jų yra dabar. Šioje krūvoje yra apie 40 lankų. Lietuvos rekordas – 48 lankai. Mano asmeninis rekordas – 55 lankai. Tam, kad rekordas būtų užfiksuotas, reikia lankus pasukti 5 sekundes“, – atvirai apie savo gebėjimus pasakos cirko artistė.

Teisėja I. Jankauskaitė nieko nelaukusi pasiūlys Marijai šį Lietuvos rekordą pagerinti! Savo ruožtu mergina nė sekundės nesuabejojusi sutiks, o tada prasidės tikrieji iššūkiai. Bandymas pagerinti rekordą bus atliekamas projekto „Lietuvos talentai“ scenoje, o viską registruos Lietuvos rekordus fiksuojančios agentūros įkūrėjas Vytautas Navaitis.

Ar pavyks pirmą kartą „Lietuvos talentų“ scenoje užfiksuoti Lietuvos rekordą? Ar Marija pasuks 55 lankus? Artistė įsitikinusi – ji sugebės tai padaryti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją