Nors ukrainiečiai tarsi gyveno įprastą gyvenimą, bet buvo jaučiama didelė įtampa, rašoma pranešime spaudai.

„Kai tu filmuoji ir važiuoji su komanda, koncentruojiesi į darbą, kurį tau reikia atlikti. Čia buvo viskas kitaip, nes tu patenki į visą situaciją, esi už kelių šimtų metrų, todėl priešas tave mato. Net kalbinti žmonės filmui nesitikėjo, kad viskas įvyks po poros dienų“, – LNK laidoje „Šeškinės 20“ pasakojo Lukas Pačkauskas.

Dvi bemiegės paros, baimė, nuolatinė įtampa ir nežinojimas, kas laukia toliau – ne vieninteliai dalykai, kuriuos patyrė prodiuseris.

Važiuodamas per visą Ukrainos šalį Lukas turėjo įveikti ir labai pavojingą kelio ruožą, kuris vadinasi „Gyvybės kelias“.

„Jonas puikiai žino visas vietas, todėl mums pasisekė. Šiuo keliu mes važiavome maksimaliai, kiek leidžia automobilis. Jeigu būtume nusprendę važiuoti normaliu greičiu, būtume tapę potencialiu taikiniu. Žinoma, atsiranda tas papildomas adrenalinas, kad tu čia ne tik filmuoji, bet ir esi viso to dalis. Juk priešui nepaaiškinsi, kad mes tik filmuojame dokumentiką, pasitraukite iš kadro“, – pasakojo L. Pačkauskas.

Pasak prodiuserio, panika prasidėjo jau viešbučio vestibiulyje. Spūstys, kilometrinės automobilių eilės, panikuojantys šalies gyventojai ir potyriai, kurie įstrigs visiems laikams. Laidos metu jis dalinsis siaubą keliančiais išgyvenimais.

„Vienas pirmųjų apšaudymų man buvo labai baisus, o kaimo gyventojams tai turbūt buvo įprasta diena. Savo akimis mačiau, kaip krenta švilpiantys sviediniai. O tuo metu močiutė ir senelis eina iš parduotuvės su maišeliu ir jie nelabai reaguoja. Net neatsimenu, ar aš tada filmavau, ar nefilmavau, visi bėgo į rūsius, mes bėgome kažkur kitur.

Tie sviediniai – tarsi juodoji loterija, jie švilpia, o tu nežinai jie nukris šalia ar už dešimties metrų. Garsas ir jausmas yra košmariškas. Iš baimės buvau net apgalvojęs, kad jeigu atsistosiu į tą pačią duobę, į kurią krito sviedinys, tai greičiausiai į mane nepataikys antrą kartą. Net tokia kvaila mintis buvo atėjusi į galvą, kad gal aplenks“, – kalbėjo Lukas.

Trečiadienio vakarą, 20 val. nepraleiskite išskirtinės LNK laidos „Šeškinės 20“, kurioje pasirodys prodiuseris Lukas Pačkauskas, režisierius, organizacijos „Blue/Yellow“ įkūrėjas Jonas Ohmanas bei Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanorė Luka Lesauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją