Aukcionas imtas organizuoti, norint prisidėti prie Rimanto Kaukėno paramos fondo, kuris jau dešimtmetį suteikia viltį, stiprybę bei džiaugsmą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams Lietuvoje. Buvęs krepšininkas, trijų dukterų tėvas, nelieka abejingas ir Rusijos karui Ukrainoje, kuriame kenčia net patys mažiausieji, todėl dabar renkama parama ir ukrainiečių šeimoms.

Delfi.lt „Facebook“ paskyroje kovo 8-ąją buvo tiesiogiai transliuojamas aukcionas, kurio metu laidų vedėjai Gintarė Urnikienė ir Justinas Jankevičius kreipėsi į visus neabejingus karui Ukrainoje žmones bei kvietė įsigyti Š. Jasikevičiaus krepšinio marškinėlius, puoštus jo autografu.

Marškinėliai atiteko didžiausią sumą pasiūliusiam žmogui. Mindaugas iš Kauno skyrė 1234 eurus. Kiek vėliau paaiškėjo, kad dar vienas žmogus, kuris jau sekundę po laiko pasiūlė kiek didesnę sumą, panoro šią auką taip pat skirti labdarai. Taip bendroje sumoje aukciono metu pavyko surinkti 2484 eurus paramos.

Visa surinkta auka bus skirta R. Kaukėno paramos fondui, kuris nuo šiol prisideda ir prie Ukrainos karo zoną paliekančių šeimų gerovės.

Š. Jasikevičiaus marškinėliai aukcione pasirinkti ne atsitiktinai – buvęs Lietuvos krepšininkas, o dabar sporto treneris kovo 10 d. viešės J. Jankevičiaus pokalbių šou „Pasitikite“ Kauno „Žalgirio“ arenoje. Šis renginys taip pat prisideda prie kilnių tikslų.

„Reaguodami į sudėtingą situaciją prisidedame prie pagalbos šį siaubą išgyvenantiems Ukrainos žmonėms. Pusė pelno už parduotus bilietus į pokalbių šou „Pasitikite“ skiriama nuo karo kenčiantiems žmonėms, aprūpinant juos reikalingiausiomis medicininėmis priemonėmis. Kita pusė sumos skiriama sunkiai sergantiems ir kritinėse būklėse esantiems Lietuvos vaikams.

Norime ir esame pasiruošę suteikti visapusišką pagalbą šeimoms, atvyksiančioms iš Ukrainos, kuriose auga sunkiai sergantys vaikai ir jomis pasirūpinti, suteikiant apgyvendinimą, padengiant gydymo išlaidas bei aprūpinant visomis reikalingomis gyvenimui priemonėmis“, – skelbė R. Kaukėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės