Įrangą LNK darbuotojai patys pristatė į pagalbos surinkimo stotį pasienyje prie Peremislio ir įsitikino, kad ji saugiai turėtų pasiekti partnerius Ukrainoje, rašoma pranešime spaudai.

Dėl pagalbos televizine įranga į LNK kreipėsi viena Ukrainos televizijų, kurios veikla dėl nesiliaujančio bombardavimo Kijeve gali bet kada nutrūkti.

LNK padovanojo studijinių kamerų, vaizdo pultą, garso pultą ir kitos profesionalios televizijos technikos. Ji skirta atsarginei, rezervinei TV stočiai Lvive įrengti tuo atveju, jei teiktų nutraukti transliacijas iš sostinės ir keltis į saugesnę vietą.

LNK kanalų grupė nuo pirmų karo dienų teikia pagalbą Ukrainai. Būdami nuolatinė „Gelbėkit vaikus“ rėmėja, kartu su „Gelbėkit vaikus“ LNK kovo 25-ąją surengs paramos koncertą Ukrainai, kuriame rinks lėšas nuo karo nukentėjusiems šios šalies vaikams. Intensyvi lėšų rinkimo kampanija grupės kanaluose vyksta jau dabar, joje kviečiama Ukrainos vaikams aukoti siunčiant trumpąsias žinutes 1415 (10 eurų) ir 1486 (3 eurai).

„Lietuvos balso. Kartos“ finale Kovo 11-ąją visi telefoninio balsavimo metu surinkti pinigai bei 30 proc. nuo pajamų už įsigytus bilietus bus skirti „Blue and Yelow“ paramos fondui. Muzikinio projekto finale pasirodys ukrainietė „Eurovizijos“ nugalėtoja Jamala, kuri savo honorarą taip pat skirs paramai.

Televizija pradėjo transliuoti specialią žinių programą kasdien vidurdienį (12 val.), skirtą Ukrainos įvykiams apžvelgti, kurią veda Rolandas Vilkončius ir Viktoras Jakovlevas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją