Žiūrovų ir kritikų pripažinimo sulaukusius filmus kino gerbėjams dovanojantis „Delfi kinas“ šį savaitgalį pakvies išgyventi stiprias emocijas ir įsitraukti į netikėtų likimo vingių kupinas istorijas.

Šeštadienį, vasario 26 d., 21 val. „Delfi TV“ eteryje drama „Šaukimų diena“, kuri prikaustys ne tik sporto entuziastų dėmesį. Šimtai jaunuolių svajoja tapti amerikietiško futbolo žvaigždėmis ir patekti į Nacionalinę futbolo lygą.

Patyrusio vadybininko Sonio, kurį įkūnija legendinis Holivudo aktorius K. Costneris, valdoma komanda sulaukia puikios progos pasistiprinti, nes gauna pirmąjį naujokų biržos šaukimą rinktis naują žaidėją. Tačiau herojaus pečius slegia didelė atsakomybė, nes jo rankose vienas svarbiausių gyvenimo pasirinkimų. Ant kortos stovi ne tik komandos sėkmė, jaunų sportininkų likimai, bet ir visos šalies garbė. Kaip pasirinkti didžiausią pergalių alkį jaučiančius futbolininkus?

„Šaukimų diena“ yra paskutinis režisieriaus I. Reitmano, sukūrusio tokius klasika tapusius filmus kaip „Vaiduoklių medžiotojai“ ar „Dvyniai“ darbas. Šiame filme kino vilkas žiūrovus pakvietė iš arčiau susipažinti su sporto šakos, laikomos neatsiejama JAV kultūros dalimi, virtuve. Istorija puikiai atspindi, kokį ažiotažą kelia amerikietiško futbolo komandų sprendimai, galintys kainuoti milijonų gerbėjų meilę.
Be jau minėto K. Costnerio žiūrovai išvys ir daugiau pažįstamų veidų, tarp kurių Dž. Garner, F. Langella bei filmo „Juodoji pantera“ žvaigždė C. Bosemanas, kuriam vaidmuo šioje juostoje buvo vienas pirmųjų didžiajame ekrane.

Sekmadienį, vasario 27 d., 21 val. pradžiuginti bus jautrių istorijų pasiilgę kino mėgėjai. Jų lauks šilta romantinė drama „Klausyk širdies“, pasakojanti apie net didžiausias kliūtis įveikiančią meilę. Iš pirmo žvilgsnio ši istorija gali pasirodyti kaip lengvas romantinis filmas: mažame miestelyje susipažinę du jauni patrauklūs žmonės vienas kitą įsimyli ir svajoja apie bendrą ateitį. Tačiau likimas jiems paruošė daugiau netikėtų iššūkių.

Trevisas gyvena ramų gyvenimą, dirba mylimą darbą, džiaugiasi ištikimais draugais. Ir nors vaikinui nesiseka surasti mylimosios, kuri pavergtų jo širdį, viskas pasikeičia, kai į kaimynystę atsikrausto Gabi. Tiesa, yra viena kliūtis – mergina ruošiasi tekėti už kito. O netrukus įvykiai pasisuka taip netikėtai, jog herojams tenka priimti itin sudėtingus sprendimus ir kovoti ne tik dėl meilės, bet ir gyvybės. Ar įsimylėjėliai įveiks jiems kelią pastojusius išbandymus? O gal net ir meilė nėra visagalė?

Šis filmas į ekranus perkelia dar vieną garsiojo rašytojo N. Sparkso pasakojimą. Žiūrovai turėtų prisiminti pagal jo romanus sukurtas juostas „Žinutė butelyje“ ir „Užrašų knygelė“. Drama „Klausyk širdies“ yra naujausioji neprilygstamo meilės istorijų pasakotojo, visame pasaulyje pardavusio 115 mln. knygų kopijų, bestselerio ekranizacija. Todėl filmas nestokos nuoširdžių jausmų, leis mėgautis išskirtinio grožio gamtos vaizdais ir primins jaukius vasaros vakarus.

Pasak „Delfi“ video vadovo A. Paknio, šį savaitgalį „Delfi TV“ žiūrovams paruošta programa puikiai atskleidžia, koks svarbus atrankos kriterijus renkantis „Delfi kino“ filmus yra kokybė. Šeštadienį ir sekmadienį susirinkusieji prie televizorių pamatys iš pirmo žvilgsnio labai skirtingas istorijas. Tačiau abi kino juostos pasakos apie žmones, turinčius priimti svarbiausius sprendimus jų gyvenimuose. Todėl žiūrovai drauge su filmų herojais galės įsitraukti į lemtingus apmąstymus ir spręsti gyvenimiškas dilemas.

„Delfi kinas“ žiūrovus prie ekrano kviečia kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį 21 val. per „Delfi TV“.

Delfi TV – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją