Kaip pasakojo išskirtinio renginio organizatoriai, nors pasiruošimą kiek pakoregavo pandemija, renginyje netrūko nei garsiausių atlikėjų kūrinių, nei išskirtinių akimirkų.

Mini ir gimtadienį

22–ąjį gimtadienį vasarį minintis naujienų portalas „Delfi“ iškilmingu renginiu norėjo įprasminti svarbiausius pastarųjų metų įvykius bei jų metu pasižymėjusius žmones.

Anot apdovanojimų prodiuserės Lauros Rasimavičienės, nors ilgai buvo tikimasi, jog į išskirtine renginio vieta tapusį MO muziejų bus galima pakviesti nominantus bei kitus garbingus savo sričių atstovus, COVID–19 pandemija privertė pakeisti šiuos planus ir dėl visų saugumo renginį teko daryti nuotoliniu būdu.

Delfi Titanų apdovanojimai

„Tačiau ir tai padiktavo ne vieną išeitį. Pagaliau iš „Delfi“ redakcijos išėjome į miesto erdves, radome būdų pakviesti visą būrį Lietuvos atlikėjų, tarp kurių Monika Liu, Jessica Shy, „Baltos varnos“, Gebrasy, Monika Linkytė, Vaidas baumila ir kt. Džiaugiamės, jog renginyje galėjo dalyvauti nominantai ir teikiantys apdovanojimus žurnalistai. Šių metų apdovanojimai tapo tarsi mažu sugrįžimu prie išsiilgtų tradicinių bei geras emocijas sukeliančių akimirkų.

Monika Liu

Kuriant nominacijų siužetus šiais metais kalbinome ne pačius nominuotus asmenis, bet juos gerai pažįstančius kolegas, bendraminčius ir artimuosius, o teletiltas sujungė Ameriką ir Europą, todėl nominantų laukia ne viena staigmena“, – pasakojo L. Rasimavičienė.

Naujas vedėjų duetas

Išskirtinį renginį patikėta vesti „Delfi TV“ žiūrovams jau puikiai pažįstamiems veidams – „Delfi Diena“ vedėjai Gretai Klimkaitei bei laidų prodiuseriui ir vedėjui Justinui Arlauskui.

Anot abiejų televizijos senbūvių, nors renginio vedimas ir tapo iššūkiu, šiai užduočiai kur kas ramiau ruoštis buvo pašonėje turint patikimą kolegą.

Anot G. Klimkaitės, anksčiau „Delfi Titanai 2022“ apdovanojimus stebėjusi ekrane, šįkart ji džiaugiasi galimybe renginio užkulisius pamatyti iš arti.

Vaidas Baumila

„Svarbiausia čia, žinoma, yra atkreipti dėmesį į visuomenei nusipelniusius žmones, nes geri darbai tikrai įkvepia, todėl norisi būti to dalimi“, – sakė G. Klimkaitė.

Jai pritarė ir J. Arlauskas, kuris užsiminė, jog nors su kolege yra puikiai pažįstami televizijos užkulisiuose, kartu dirbo pirmąkart, todėl tai buvo laukta ir netikėta patirtis.

„Nors renginio vedimas man buvo nauja ir atsakinga patirtis, tačiau kadangi ir vėl didelį dėmesį skyrėme televizinei transliacijai, viskas buvo ne tik gerai, tačiau ir įdomu“, – mintimis dalijosi J. Arlauskas.

Ieva Narkutė

Išskirtiniai metai

Nuo 2013 metų rengiami „Delfi Titanai“ kasmet tampa proga prisiminti reikšmingus įvykius ir mums visiems svarbius žmones. „Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė–Vnarauskienė pasakojo, jog šiemet redakcijos kolektyvui teko nelengva užduotis, nes pastaraisiais metais netrūko išskirtinių įvykių, o ir statulėlių yra mažiau nei nusipelniusių žmonių.

„Statulėlės, kurias sukūrė menininkė ir stiklo studijos vadovė Sigita Grabliauskaitė, simbolizuoja stiprybę, tvirtybę ir ryžtą, tačiau pačios nominacijos kasmet reiškia skirtingus žodžius ir yra įvardijamos pagal žodžio „titanai“ raides. Šiemet T reiškia tvirtybę, I – ištvermę, T – tvarumą, A – atmintį, N – nuoseklumą, A – atsidavimą ir I – iššūkį.

Ir nors kasmet tai būna skirtingi žodžiai, visi jie reiškia amžinąsias vertybes arba tam tikras savybes, kurios ypač svarbios visų mūsų gyvenimuose. Šis renginys yra svarbus ir dėl to, jog nenorime leisti metams taip ir prabėgti neprisiminus svarbių įvykių ar be atskaitos taškų. Tai leidžia mums tobulėti ir kaip visuomenei“, – sakė R. Lukaitytė–Vnarauskienė.

Renginio transliacija vyks vasario 6 d. 21 val. portale „Delfi“ ir televizijos kanale „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)