Nuo 2008 metų aktyviai po egzotiškiausius kraštus keliaujantis Algirdas jau yra aplankęs apie 60 šalių. „Užsikabinau po kelionės į Malaiziją. Labai patiko visa egzotika, skirtingos kultūros, žmonės.

Dabar per metus stengiuosi išvykti keturias ar penkias ilgesnes keliones. Visada stengiuosi ir žemynus pakeisti, kad būtų kuo daugiau įdomių įspūdžių. Įdomiausia visuomet sutikti naujus žmones, pažinti skirtingas kultūras “, – pasakojo jis.

Dažniausiai vis dėlto laidos kūrėjas keliauja vienas, nes, anot jo, sunku rasti pakeleivį, kuris sutiktų miegoti ant šiaudų krūvos, gyventi palapinėje ar keliaujant po egzotišką kraštą suvalgyti įprastu patiekalu ten laikomą kirmėliuką.

„Neįprasčiausios kelionės buvo turbūt Papua saloje, kur savaitę gyvenau su buvusiais kanibalais. Taip pat Čilėje, Afrikoje, Pietų Amerikoje... Visada noriu, kad būtų įdomu ir saugu, nes vis dėlto norisi iš kelionės sugrįžti sveikam. Pandemija irgi mano kelionių nesustabdė. Tai netrukdo keliauti. Pasiruošimas ilgesnis, bet viską galima padaryti“, – pasakojo A. Morkūnas.

Paklaustas apie labiausiai jį nustebinusias ir šokiravusias keliones patyręs keliautojas ir ekstremalas sakė, kad viso yra aplankęs net aštuonias Etiopijos gentis ir kaskart liko šokiruotas skirtingų randų, tatuiruočių ir visų kultūrinių skirtumų. „Tai matant turbūt neįmanoma likti nešokiruotam. Kaip ir vakarieniaujant su buvusiais kanibalais. Jie patys apie tai prasitarė, bet kadangi šiais laikais tai yra draudžiama, nenorėjo daugiau kalbėti “, – kalbėjo laidos „Egzotiniai keliai“ kūrėjas bei pridūrė, kad tokios neįprastos vakarienės metu valgė kirminus, kurie šioje gentyje yra įprastas patiekalas.

A.Morkūno kelionių dienoraštį „Egzotiniai keliai“ žiūrėkite 16 val kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį. Delfi TV – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)