Žinoma moteris sako, kad nors šiandien savo kulinarinius gabumus ji vertina visai neblogai, anksčiau maisto ruoša jai buvo gana svetimas reikalas. O jei ir gamindavo, rezultatai retai kada būdavo džiuginantys, rašoma TV3 pranešime spaudai.

„Kai susipažinome su vyru, jis nesitikėjo, kad mano santykis su maisto ruoša bus labai prastas“, – dabar jau su šypsena veide prisimena ji.

R. Mazurevičiūtė-Pitkauskienė pasakojo, kad su šeima sėdėdami prie Kūčių stalo, visi prisiminė istoriją, kai jai pirmą kartą teko apsilankyti pas vyro tėvus. Moteris juokėsi, kad po jos padaryto kulinarinio siurprizo, artimieji... patyrė šoką!

„Reikėtų paminėti, kad vyro mama ir sesuo yra puikios kulinarės. Pamenu, labai norėjau juos nustebinti ir pagaminau savo firminį pyragą. Parduotuvėje nupirkau jau iškeptų biskvitų, juos pertepiau grietinėle ir pagardinau želė gabaliukais. Vyro sesė dar norėjo mane pagirti ir klausė, ar pati gaminau želė, o aš jai atsakiau: „Baik tu, pirkau parduotuvėje!“ Jiems buvo šokas“, – juokdamasi prisiminimais dalinasi R. Mazurevičiūtė-Pitkauskienė.

Jauna moteris pasakojo, kad dabar jos gebėjimai virtuvėje yra gerokai patobulėję. Tam įtakos turėjo ir mylimas vyras, ir sūnelis Jokūbas.

„Mano vyras visada labai gerai gamino – tikriausiai to išmoko iš mamos ir sesers. Matydama jį, norėdavau ir pati nustebinti bei atrasti naujus skonius. Maistas man labai aktualus tapo tuo metu, kai laukiausi. Tikrai valgiau už du“, – dalinosi Rūta.

Žavi moteris atskleidė, kad jos mėgstamiausias patiekalas nė iš tolo nėra įmantrus. Tai – kone visų lietuvių pamilta ir dievinama balta mišrainė.

„Aš ją labai mėgstu, tačiau labai retai gaminu. Dažniausiai tik per šventes, Kalėdas“, – pasakojo R. Mazurevičiūtė-Pitkauskienė.

Rūta taip pat sako, kad išskirtinių mitybos taisyklių nesilaiko, tačiau po gimdymo, panorus sugrįžti į ankstesnes kūno formas, nebuvo taip lengva. Tam, anot tituluotos gražuolės, prireikė nemažai pastangų.

„Noriu pasidalinti su tomis mamomis, kurios galvoja, kad pagimdžius iškart labai lengva susigrąžinti senąją figūrą. Man irgi taip nebuvo. Žiūrėdavau į veidrodį ir nesuprasdavau, kada gi dings tie priaugti kilogramai“, – pasakojo ji.

Rūta atskleidė, kad vienintelis dalykas, kuris jai padėjo viską sureguliuoti ir sulieknėti, buvo nauji mitybos įpročiai. Moteris ėmė valgyti dažnai, bet nedidelėmis porcijomis.

Tiesa, gražuolė taip pat atviravo, jog laukdamasi sūnaus Jokūbo, savęs visai neribojo ir šaldytuvo duris buvo įpratusi varstyti labai dažnai.

„Galvojau, o kada, jeigu ne dabar gali pavalgyti be jokios sąžinės graužaties? Tuo laikotarpiu neribojau savęs, o ir priaugau sąlyginai nedaug – 13 kilogramų. Bet grįžus į ritmą, valgant tuo pačiu metu, nedideliais kiekiais, viskas stojo į vietas“, – dalinosi R. Mazurevičiūtė-Pitkauskienė.

Visas interviu su Rūta - kulinarinių pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ šeštadienį 10 val. per TV3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)