Garsi aktorė neslepia, kad pinigų stygius ją užklupo ne vien dėl koronaviruso ir susiklosčiusios pandeminės situacijos pasaulyje: „Tai nebuvo vien karantino pasekmė . Tai, kad netekau visų savo uždirbtų pinigų, buvau kalta tik pati. Tiesiog taip nutiko, kad, atėjus laikui mokėti mokesčius, aš pamiršau paskambinti ir išsidalinti sumą, kurią turėjau mokėti dalimis. Vieną dieną atsidarau sąskaitą, o ten – minusas. Negalvojau, kad valstybė taip ims ir nuskaičiuos visus mano pinigus vienu akies mirksniu. Atsimenu, sėdėjau susiėmus už galvos ir galvojau: „Va, didžioji artistė, žvaigždė ir nieko neturiu.“ Skambinau, bandžiau skolintis iš draugų, bet tuo metu visiems buvo nelengva situacija ir niekas man padėti negalėjo. Pamenu, kalbu su tėčiu telefonu ir jis kaip nujausdamas klausia: „Jaučiu, kad kažkas ne taip. Pasakyk man teisybę!“ Ir aš pasakiau jam, kas man nutiko. Žinoma, gavau velnių, bet po pokalbio man tėtis pradėjo siųsti pinigus. Aš vieną kartą jo klausiau – „Tėti, iš kur tu gauni pinigų?“ O jis turi labai gerą humoro jausmą ir sako man: „Inga, nu kaip gaunu? Pasiimu tavo nuotrauką, nueinu į turgelį ir prašau paremti garsią aktorę.“ Tai va, man buvo didelė pamoka, kad reikia taupyti, atsidėti mokesčiams. Nes mano tėtis, būdamas pensininkas, sugeba sutaupyti ir dar savo suaugusią dukrą išlaikyti“, – sunkumus prisimena Inga.

Anot jos, tokiais sunkiais gyvenimo momentais, kai rankos nusvyra ir, atrodo, slysta žemė iš po kojų, nori nenori pradedi galvoti, kad norėtųsi tvirto peties į kurį galėtum atsiremti, rašoma pranešime spaudai.

„Būna tokių situacijų, kai paverki į pagalvę. Taip gaila savęs pasidaro ir galvoji „nu blemba“. Bet paskui vėl stojiesi, vėl nosis į viršų ir eini į priekį. Aš nesu vyro paieškose, bet aš tikiu kažkuo. Gal likimu. Laukiu kažko. Tiesiai galiu pasakyti, kad nenorėčiau jokio vyro iš teatro ar televizijos, jokio aktoriaus, ar režisieriaus, ar operatoriaus, ar garsisto – jokio menininko! Labai norėčiau žmogaus iš visai kitos srities, kad namuose galėčiau pamiršti savo profesinius dalykus ir būtų kalbama apie visai kitokius dalykus. Ir galėčiau aukštinti savo antrą pusę už tai.“

Stebint iš šalies, Ingos Norkutės karjera televizijoje ir teatre svaigina. Tačiau žinoma aktorė sako, kad vis dėlto nesvarbu koks esi talentingas ir kiek įsimintinų vaidmenų esi sukūręs, svarbiausia – spėti įšokti į traukinį tinkamu metu: „Kai atsidūriau televizijoje, teatre jau vaidinau dvylika metų ir buvau žinoma teatro gerbėjams. Man atrodo, kad man tiesiog labai pasisekė, nusišypsojo sėkmė. Ir žiūrovai mane pamilo. Dabar, kai turiu daug patirties ir matau, kaip daugelis aktorių nugyvena visą gyvenimą laukdami to vienintelio vaidmens, galvoju, kad jau praėjo laikas gyventi svajonėmis. Aš sukūriau daug gerų rolių, kurias myliu iki šiol. Žinoma, kartais pagalvoju, kad norėčiau suvaidinti kine. Kokiam nors filme, gal net apie aktorės gyvenimą. Galvoju, kad tokiame vaidmenyje daug galėčiau pasakyti ir nuo savęs. Norėčiau parodyti, kad aktorius yra tik profesija ir žmonės dažnai įsimylėję personažą jį tapatina su žmogumi. O labai norėtųsi, kad jie pamatytų koks tas žmogus yra iš tiesų“, – sako moteris.

Galbūt vienas įsimintinesnių vaidmenų aktorės gyvenime taps ir šį šeštadienį, BTV projekte „Muzikinė kaukė“ įkūnyta atlikėja Birutė Dambrauskaitė.

„Aš su Dambrauskaitės vaidmeniu gyvenau ir miegojau. Jinai labai ryški asmenybė, temperamentinga moteris. Kai praėjusią savaitę man reikėjo įkūnyti Nedą, nemeluosiu, galvojau: „Lai žemė prasiveria ir pasiima mane“. Bet kažkaip pavyko. O su Dambrauskaite esu prasilenkusi grimerinėje, viename festivalyje. Jinai man tokia pasirodė mažutė, bet labai drąsi. Tikrai, kas pažįsta ją, žino jos pomėgį keiktis. Tik, kas įdomiausia, iš jos lūpų tie keiksmažodžiai skamba kažkaip inteligentiškai ir jie visai nešokiruoja ir nėra šlykštūs. Nežinau, ar man pavyko šis mano vaidmuo, bet žiūrovai galės įvertinti jau šeštadienį“, – sako Inga Norkutė.

Jau šį šeštadienį, 19.30 val., BTV projekto „Muzikinė kaukė“ gerbėjai išvys dešimt naujų, neįtikėtinų įsikūnijimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)